Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel
udalosť sa už konala

Program kina 26.8.2019

DIEGO MARADONA 17:50 hod.
Žáner: dokument, životopisný
OBSAH:
Diego je usmievavý chlapec z predmestia, ktorý miluje futbal a svoju veľkú rodinu. Vďaka obrovskému talentu plní sny sebe, svojim blízkym i stovkám miliónom fanúšikom po celom svete. V Neapoli, kde aj diabli potrebujú svojich bodyguardov, sa Diego stáva Bohom. Fanatický obdiv a slávu je ťažké ustáť a Diego skrýva svoju ľudskú tvár čím ďalej viac pod maskou Maradonu. Tomu nie sú cudzie divoké večierky, nevery, podvody, kokain ani pletky s mafiou. A zničujúca špirála sa roztáča... Strhujúci portrét jednej z najslávnejších kontroverzných osobností vôbec, poskladal držiteľ Oscara Asif Kapadia (Senna, Amy) z viac než 500 záberov v Maradonovho súkromného archívu.


KRÁĽOVNÉ ZLOČINU 15:40 hod.
Žáner: dráma, triler
OBSAH
Kriminálna dráma Kráľovné zločinu sa odohráva v 70. rokoch v New Yorku v oblasti nazývanej Hell´s Kitchen. Hviezdne herečky Melissa McCarthy, Tiffany Haddish a Elisabeth Moss, sa predstavia v úlohách manželiek New Yorských gangstrov. No potom ako ich manželov zatkne polícia, preberajú ich špinavé kšefty do vlastných rúk.


KTO JE ĎALŠÍ? 16:00, 18:00, 20:50 hod.
Žáner: dráma, triler
OBSAH:
Stať sa to môže každému!


Nový slovenský film „Kto je ďalší?“ režiséra a scenáristu Mira Drobného, ktorý je autorom úspešných projektov Rytmus – sídliskový sen a ovce.sk, je inšpirovaný tromi skutočnými príbehmi zo Slovenska, Ruska a Kanady. Osudy hlavných hrdinov zmenil internet a priviedol ich až na hranicu života a smrti.


Film začína prvým príbehom, ktorý sa venuje a zobrazuje momentálne veľmi aktuálnu tému – kyberšikanu. Hlavnú úlohu v ňom stvárňuje známa slovenská reperka Aless Caparelli, ktorá vo filme čelí a bojuje proti tomuto problému. Šnúru koncertov končí reperka Aless (Aless Caparelli) predstavením vo svojom rodnom meste. Do hľadiska sa posadia učitelia a spolužiaci, ktorí ju pred pár rokmi dohnali až k pokusu o samovraždu. Po tejto tragédii začala písať texty a spievať. Rozhodla sa, že raz sa vráti a všetko im povie priamo do očí. Televízny štáb zapína kamery a zachytáva Alessin posledný boj so šikanou…


Extrémny fenomén „rooftopping“ predstavia v druhom príbehu dvaja najznámejší rooftopperi na svete Oleg (Vitaliy Raskalov) a Vadim (Vadim Makhorov). S kamerami na hlavách a bez akéhokoľvek istenia, protizákonne zdolávajú jednu výškovú budovu za druhou po celom svete. Ich slávu zatieňuje iba krásna Angela (Angela Nikolau). Rozhodnú sa, že na výstup v areáli atómovej elektrárni priberú aj ju. Aby získali najkrajší záber s najväčším počtom lajkov riskujú svoje životy, ale i jej srdce.


Film uzatvára tretí príbeh, ktorý sa sústredí na tému sexuálneho zneužívania. V hlavných úlohách sa v ňom predstavia americký herec Brian Caspe (Hellboy, Mission Impossible, Operácia Anthropoid) a mladá američanka Anita Sonnberger, ktorá hrá dievča dotlačené do bezvýchodiskovej situácie s rozhodnutím prehovoriť. I keď nie tak úplne. Začne rozprávať svoj príbeh sexuálneho vydierania bez toho, aby vyslovila čo i len jedno slovo. Bude to stačiť na jej záchranu? Známu slovenskú speváčku Celeste Buckingham príbeh mladého dievčaťa oslovil natoľko, že sa rozhodla pripraviť k filmu titulnú pieseň pod názvom Voiceless. Ďalšie titulné skladby k filmu pripravila spevácka hviezda svetového formátu Demi Lovato a už spomínaná slovenská reperka Aless.


LABKOVÁ PATROLA 14:20 hod.
Žáner: animovaný
OBSAH
V Adventure Bay sa schyľuje k veľkej udalosti. Neohrozená Labková patrola totiž zažije svoje najnovšie a špeciálne dobrodružstvo v kinách na veľkom plátne. Chlapec Ryder a jeho psí záchranársky tím predstavia výnimočné dlhé epizódy, v ktorých bude mať svoje miesto a dôležitú úlohu každý z členov skupiny a jeho zvláštne schopnosti. Teda požiarnik Marshall, technik Rubble, policajt Chase, mechanik Rocky, vodný záchranár Zuma i letecká záchranárka Skye.
Labková patrola má vždy správny smer a vždy nájde riešenie. Nech sa stane čokoľvek, Ryder a labkový tím nakoniec vždy zachránia situáciu. Už žiadny plač a žiadna zlosť, Patrola má na všetko liek. Labková patrola je jedným z najväčších detských hitov súčasnosti. A to nielen v televízii a na internete. Predajcovia hračiek, tričiek alebo školských pomôcok hlásia, že najväčší úspech majú práve veci s potlačou a motívom Labkovej patroly. A ak niečo milujú deti, majú to radi aj rodičia. Labkovú patrolu preto milujú všetci.
Labkovááá patrola… !


LEVÍ KRÁĽ 13:00, 15:20 hod.
Žáner: animovaný, dobrodružný, dráma
OBSAH:
Walt Disney uvádza nové spracovanie legendárneho príbehu. V africkej savane sa narodí malý Simba, syn levieho kráľa Mufasu. Malý princ zbožňuje svojho otca a postupne sa učí, ako sa stať dobrým panovníkom. Nie každý v kráľovstve je však jeho príchodom nadšený. Mufasov brat Scar, ktorý mal byť pôvodne následníkom, má vlastný temný plán, ako sa dostať na trón... Levia skala sa stane svedkom súboja plného intríg, ktorý končí tragédiou a Simbovým vyhnanstvom. Malý lev sa náhle musí postarať sám o seba. S pomocou nových priateľov – bezstarostnej dvojice Timon a Pumba – Simba pomaly dospieva a pripravuje sa vziať si to, čo mu právoplatne náleží...


LOLI PARADIČKA 16:20, 18:30, 20:40 hod.
Žáner: romantická komédia
OBSAH:
VÝCHOD, LÁSKA, PEŇEŽI.
Romantická komédia o láske dvoch „nešťastníkov“ z východného Slovenska. Smiešno-smutný príbeh o nádeji a trpkosti života. Keď sa Milan, jarmočný predavač cukroviniek, dozvie, že Veronka mu ukradla dva turecké medy, pretože bola hladná, zľutuje sa nad ňou a kúpi jej obed. Veronka sa chce Milanovi odvďačiť a ponúkne sa mu za predavačku do stánku. Medzi oboma to zaiskrí a po búrlivej noci v lacnej ubytovni na okraji mesta sa do seba zaľúbia a začnú si plánovať spoločný život. Veronke pritom neprekáža, že Milan nemá nohu. Milanovi zasa neprekáža, že Veronka je Rómka. Prijme však takúto „nekonvenčnú“ dvojicu aj spoločnosť? Podarí sa Milanovi a Veronke obhájiť svoju lásku?


NEVESTA NA ZABITIE 18:10 hod.
Žáner: horor, komédia
OBSAH:
Mladá nevesta má ženícha z bohatej, ale trošku čudáckej rodiny, ktorá ctí dlhoročnú ale veľmi zvláštnu svadobnú tradíciu. Každý nový člen si musí zahrať náhodne vylosovanú hru. Tú však nakoniec nemusí ani prežiť.


Grace (Samara Weaving) si berie za muža Alexa Le Domase (Mark O’Brien), fešného a úspešného mladíka z bohatej rodiny, ktorá svoje bohatstvo získala vymýšľaním a predajom stolných hier. Veľa dievčat o takúto lásku márne usiluje alebo intenzívne sníva. Grace navyše týmto sobášom získa aj rodinu, pretože krutý osud z nej pred časom urobil sirotu. Le Domasovi síce nepôsobia úplne bežným štandardným dojmom, nie každý z nich sa z tohto spojenia raduje, ale Grace je šťastná a zamilovaná a tak tomu nevenuje veľkú pozornosť.


Po obrade sa Grace dozvie, že je teraz skoro oficiálnou súčasťou rodiny Le Domasov. Aby jej prijatie bolo dokonalé, musí si s nimi po polnoci zahrať niektorú z ich tradičných rodinných hier, ktorú si sama vylosuje. Jej voľba padne na schovávačku. Pravidlá sú jednoduché, nevesta sa musí schovať tak, aby ju do svitania nikto z jej novej rodiny nenašiel. Celkom jednoduché. Grace ale netuší, že zatiaľ čo si vo veľkom sídle Le Domasov hľadá vhodný úkryt, jej budúci príbuzní a ich služobníctvo vyťahujú rôzne strelné, bodné aj sečné zbrane. Hon na nevestu môže začať. Grace našťastie veľmi skoro pochopí, ktorá bije a rozhodne sa, že svoju kožu nepredá lacno. Keď zdanlivo krehkú nevestu zaženiete do kúta, nebudte prekvapení , keď sa začne brániť. Táto svadobná noc bude krvavá a dlhá a je dosť možné, že na jej konci nezostanú žiadny živí svadobčania.


NOČNÉ MORY Z TEMNÔT 20:30 hod.
Žáner: horor
OBSAH:
Tvoje najdesivejšie predstavy ožijú…
Horor Nočné mory z temnôt urobí z tohtoročného leta dobu strachu. V opustenom dome úplne na konci mesta nájde partia tínedžerov knihu, ktorá je strašnejšia, než čokoľvek, čo si kedy dokázali predstaviť. Zanechalo ju tu mladé dievča s hrozivým tajomstvom ešte pred tým, než sama bez stopy zmizla. Starobylá kniha je plná desivých príbehov a ešte desivejších monštier, ale nie je tak úplne na čítanie. Kniha naopak číta toho, kto s ňou príde do styku. Prečíta jeho najväčšie nočné mory, napíše z nich príbeh a začne ho rozprávať a odvíjať aj v skutočnom živote. A to vrátane hrozivých príšer. Partia tínedžerov sa dostala na miesto neobvyklého zla. Nemali túto knihu nikdy otvárať a mali včas utiecť. Neutiekli. Preto teraz musia čeliť svojmu strachu, nočným morám a desu, ktoré ich prišli zabiť.
Nočné mory z temnôt vznikli v produkcii a podľa scenára filmového a hororového vizionára Guillerma del Tora. Pôvodný filmový Hellboy, Faunov labyrint alebo Tvár vody mu priniesli slávu, obdiv aj Oscarov. Následne ukázal, že divákom vie priniesť zábavu, silný príbeh, strach a hlavne jedinečné vizuálne poňatie. Film nakrútil André Øvredal, ktorého vo svete preslávil mysteriózny Lovec trollov. Horor Nočné mory z temnôt vznikol podľa slávnej knižnej série Scary Stories to Tell in the Dark, ktorá vo svojej dobe vyvolala kontroverzie vďaka strašidelnosti príbehov a predovšetkým ilustrácií. Knihy neboli preložené do slovenčiny a pre slovenských divákov budú ich hrôzostrašné historky a monštrá úplnou novinkou. Ožil odporný strašiak z polí, mŕtvola, ktorá hľadá svoj palec alebo vred na tele, z ktorého vylezú stovky pavúkov…


RÝCHLO A ZBESILO: HOBBS A SHAW 20:20 hod.
Žáner: akčný triler
OBSAH:
Čo spája americkú kopu svalov Hobbsa a elegantného britského zabijaka Shawa? Jeden všetkého schopný gauner, ktorého by sami bez vzájomnej spolupráce nedokázali zastaviť. Dwayne Johnson a Jason Statham vyvádzajú v akčnej jazde, ktorá je zase o niečo rýchlejšia a zbesilejšia.
Keď sa títo dvaja postavili prvýkrát tvárou v tvár vo filme Rýchlo a zbesilo 7, bola z toho nenávisť na prvý pohľad. Predĺžená ruka spravodlivosti Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a zbehnutý agent britskej tajnej služby Deckard Shaw (Jason Statham) boli proti svojej vôli nakoniec donútení spolupracovať a napriek nekonečnej averzii sa im to celkom podarilo.
Aj preto by ich nemalo zaskočiť, že dostali spoločnú zákazku, nájsť a zneškodniť tajnú britskú agentku, ktorá údajne zbehla do nepriateľského tábora. Shaw má v tejto operácii celkom jasnú motiváciu, pretože ich spoločným cieľom je jeho mladšia sestra Hattie (Vanessa Kirby). Povedané slovami klasika, všetko je však úplne inak, čo Hobbs aj Shaw zistia hneď potom, ako ju nájdu. Hattie sa totiž na vlastnú päsť pokúsila zastaviť istého pána Brixtona (Idris Elba), ktorý usiluje o vyhladenie polovici ľudstva, a zobrala mu niečo, čo k tomu súrne potrebuje. A pretože Brixton má materiálnu a prekvapivo aj fyzickú prevahu, musí vziať Hobbs aj Shaw nohy na plecia. Naháňačka vedie cez upršaný Londýn, rádioaktivitou zamorené okolie Černobylu až na Hobbsovu rodnú Samou v Polynézii. Avšak ani tu nie sú pred niektorými ľuďmi v bezpečí.
Napriek tomu, že Hobbs a Shaw tvoria samostatný príbeh, ktorý na predchádzajúce diely ságy Rýchlo a zbesilo bezprostredne nenadväzuje, kontinuita je zachovaná minimálne v podobe architekta celej série Chrisa Morgana, ktorý napísal scenár. O réžiu scén s prívlastkom „nezabudnuteľné“, sa postaral režisér David Leitch, režisér pokračovania Deadpoola a prvého Johna Wicka.


TAJNÝ ŽIVOT MAZNÁČIKOV 2 13:40 hod.
Žáner: animovaný, komédia
OBSAH:
Z prvého dielu Tajného života maznáčikov vieme, čo robia naši zvierací kamaráti, vtedy keď nie sme doma. Ak vás to nastrašilo, tak sa pripravte na ďalšie veľké prekvapenie. V pokračovaní zistíte, ako sa vaši miláčikovia vyrovnávajú s veľkými emóciami. A že to sú teda drámy!
Teriér Max sa horko ťažko vyrovnal so skutočnosťou, že nie je jediným obľúbencom svojej paničky Katie, a už sú na obzore ďalšie nečakané zmeny. Najskôr sa k nim nasťahoval ten chlap. Potom Katie začala priberať a na nejaký čas odišla. Keď sa vrátila, priviezla so sebou nejaké malé dieťa. Keďže bolo totálne bezbranné a neschopné, začal ho Max na každom kroku strážiť a chrániť. Z neustálych starostí si vytvoril nervový tik, na ktorý veterinár Maxovi naordinoval pobyt na dedine. Veľká chyba! Pobyt v prírode znamená pre každé mestské zviera doslova peklo, spôsobované nepriateľskými dedinskými zvieratami. Ani Maxovi kamaráti z prvého dielu nezažívajú najlepšie časy. Jeho psia láska Gidžetka dostane na stráženie Maxovu najobľúbenejšiu hračku, ktorá nedopatrení skončí v byte plnom zúrivých mačiek. Gidžetka prestrojená za mačku musí zahájiť záchrannú akciu. Panička bieleho králika Snowballa sa zase našla v superhrdinoch. Oblieka ho do smiešnych oblečkov. To by Snowballovi až tak nevadilo, keby za ním kvôli jeho superhrdinskej povesti neprišla fenka Daisy a nepožiadala ho o pomoc s misiou, na ktorú prezlečený králik za superhrdinu nemôže stačiť. Ak majú obstáť, musí sa Max, Gidžetka a Snowball postaviť svojim vlastným strachom a obavám. V prvom rade ale zažijú kopec psej, mačacej, škrečkovskej a vtáčej zábavy v príbehu, po ktorom sa už nikdy na svojich chlpatých parťákov nebudete pozerať rovnakými očami.
Tajný život maznáčikov 2 vznikol aj vďaka fenomenálnemu úspechu prvého dielu. Jeho tvorcovia z Illumination Studios majú na úspechy patent, keďže v ich hlavách sa zrodili filmy ako Mimoni, Spievaj alebo Grinch.


TOY STORY 4
2D 14:00, 15:30 hod.
3D 13:10 hod.
Žáner: animovaný, dobrodružný, komédia, rodinný
OBSAH:
Hračkársky kovboj Woody si bol vždy istý zmyslom svojho života. Vedel, že na prvom mieste je dávať pozor na dieťa, či už to bol chlapček Andy alebo dievčatko Bonnie. Problém však nastane, keď si Bonnie v škôlke vlastnoručne vyrobí Vidlíka - figúrku z plastovej vidličky. Ostatné hračky ho doma radostne privítajú, Vidlík je však vydesený a tvrdošijne trvá na tom, že patrí medzi odpadky. Woodyho čaká neľahká úloha presvedčiť ho o opaku. Navyše sa rodina vyberie na výlet a našej partii hračiek hrozí rozdelenie, možno dokonca navždy…


VTEDY V HOLLYWOODE 17:40, 20:10 hod.
Žáner: dráma, komédia
OBSAH:
V deviatom filme kultového režiséra Quentina Tarantina sa televízny herec (Leonardo DiCaprio) a jeho dlhoročný kaskadér (Brad Pitt) rozhodnú presadiť pri filme na konci zlatej éry Hollywoodu v roku 1969 v Los Angeles.

Pridal: Redakcia PIS
452

CINEMAX Prešov

Sídlo (adresa):
Vihorlatská 2/A, 080 01 Prešov
Telefón:
051/286 12 00
Mobil:
0918 896 501
E-mail:
WEB:
http://www.cine-max.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/CinemaxPresov/
CINEMAX
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK