Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel

Puto

Puto
Puto
Mesto Prešov a Park kultúry a oddychu Prešov prinášajú jedinečný hudobno - divadelný projekt Katky Knechtovej a folklórneho súboru Šarišan pri príležitosti 720. výročia udelenia mestských výsad Prešovu. PUTO bude nabité emóciami.


Projekt Puto je moderná hudobno-tanečná show, ktorej nosnými piliermi sú spev, tanec, ale hlavne emóciami a virtuozitou nabitá hudba v bravúrnej interpretácii Kataríny Knechtovej a jej skupiny, s fúziou popredného slovenského folklórneho súboru Šarišan a jeho vynikajúcej ľudovej hudby.


Súčasné trendy smerujú opäť k návratu k tradíciám, k folklóru a vzájomného prepájania sa so súčasnými modernými kultúrnymi prejavmi. Je to silné puto, ktoré nás spája s odkazom našich predkov. Predstavenie chce preto originálnym umeleckým pohľadom poukázať na silu lásky k zemi, domovine, priateľom, rodine, ľuďom, tradíciám. Ale i lásky ľudskej, mileneckej, lebo, ako spieva Katka v jednej zo svojich piesní „Prežijú len milenci...“


Originalita projektu spočíva v tom, že je koncipovaný tak, aby svojím prepojením modernej a ľudovej hudby oslovil takmer všetky vekové kategórie doma i v zahraničí. Nosná myšlienka príbehu spočíva v sile puta, ktoré nás spája - viaže a je v nás hlboko zakorenené niekde v hĺbke nášho vnútra.


"Miluj a nikdy sa nepretrhnú putá, ktoré nás spájajú. Puto k zemi, k domovine, k priateľom, k rodine, k ľuďom, k tradíciám... Lebo láska je puto, čo viaže zemekruh."


Réžia : Jaro Moravčík
Účinkujú: Katarína Knechtová s kapelou, folklórny súbor Šarišan, sólisti Martin Mikulášek a Viktória Pažitná
Vstupné: 7,20 €, vozičkári 3 € , deti do 6 rokov zdarma
Predpredaj vstupeniek v sieti Ticketportal a v pokladni PKO Prešov, Hlavná 50.
Predaj vstupeniek pre vozičkárov iba v pokladni PKO.


Sedenie voľné.

Pridal: Redakcia PIS
727
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK