Piatok, 29. marec 2024
Meniny má Miroslav | zajtra Vieroslava

PHJ 2019: Prešovský Dixieland jazz band

PHJ 2019: Prešovský Dixieland jazz band
Dixieland
Pozývame Vás na koncert Prešovského dixielandu jazz bandu pri príležitosti 15. výročia vzniku tohto hudobného zoskupenia.


Členovia skupiny: Mikuláš Andreanský - tenor banjo, Pavol Papáč - bassgitara, spev, Antonín Horkel – trubka, Jozef Mičko – trombón, Ján Bak – klarinet, Pavol Adamkovič - bicie nástroje


Hosť koncertu: Peter Adamkovič - klavír


Prešovský dixieland jazzband je kapela hrajúca známe, menej známe a pre mnohých aj úplne neznáme skladby tradičného džezu a swingu. Vznikla v októbri roku 2004. Práve vtedy sa za účelom produkcie dnes už takmer zabudnutých šlágrov dixielandovej éry dala dohromady partia šiestich ostrieľaných, rôznymi hudobnými (prípadne inými) vetrami ošľahaných hudobníkov.


Hity z praveku jazzovej a populárnej hudby, ktoré boli na výslní hlavne v 20. a 30. rokoch minulého storočia, nepoznajú hranice kontinentov a úspešne odolávajú neúprosnému zubu času. Pri uvádzaní starých, ale nie zastaralých skladieb Prešovský dixieland jazzband nepociťuje vážnejšie prekážky. Svoju hudbu produkujú od námestí, cez kluby až po veľké koncertné sály. Ochotne prinesie medzi vás hudbu do ucha aj do tanca. Čaro dixielandu spočíva v tom, že osloví, rozospieva a roztancuje všetkých, bez ohľadu na vek, rasu, náboženstvo, vzdelanie, alebo výšku bankového konta.


Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.


Vstupné: 8, - €
Informácie a predaj vstupeniek: Park kultúry a oddychu - Čierny orol, Hlavná 50, 080 01 Prešov a v sieti Ticketportal.sk
E-mail: pkovstupenkypo@gmail.com
Tel. číslo: 051/77 237 41 - 2

Pridal: Redakcia pis.sk
1600

Park kultúry a oddychu

Sídlo (adresa):
Hlavná 50, 080 01 Prešov
Telefón:
051/77 237 41-2
Mobil:
E-mail:
WEB:
http://www.pkopresov.sk
Facebook:
Park kultúry a oddychu
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK