Piatok, 19. apríl 2024
Meniny má Jela | zajtra Marcel
udalosť sa už konala

Fermata

Skupina Fermata vydáva nový, v poradí trinásty štúdiový album s názvom Blumental Blues. Prichádza s ním po viac ako 14 rokoch, je spoločným tvorivým počinom zakladateľov tejto skupiny Fera Grigláka a Tomáša Berku. Tí sa po viacročnej pracovnej odmlke stretli v štúdiu a dali dokopy 10 nových, typicky fermatovských kompozícií. Šesť skladieb skomponoval Fero Griglák a po dvoch skladbách prispeli Tomáš Berka a nový klávesák Maxo Mikloš. Griglák s Miklošom si na albume navyše pripísali po dve spoluautorstvá.


Skupina album nahrávala v zložení Fero Griglák (gitary, klávesy), Tomáš Berka (klávesy), Maxo Mikloš (klávesy) a Tamász Belicza (basová gitara). Grafická stránka albumu a fotografie pochádzajú z tvorivej dielne Vlada Holinu. Obal albumu tvorí štruktúrovaná fotografia oboch protagonistov, pripomínajúca kostolnú vitráž, rozbitú expresívnymi farebnými škvrnami. Ako hovorí Tomáš Berka: „Tak nejako sme v mladosti s Griglákom žili aj vyzerali.“


Predpredaj : https://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/fermata-presov-2019-11-24/
Ticketportal: https://www.ticketportal.sk/event/FERMATA
Lístky aj na bare Stromoradie.

Pridal: Redakcia pis.sk
666

Stromoradie

Sídlo (adresa):
Kmeťovo stromoradie, Konštantínova 8337/7A, 08001 Prešov
Telefón:
0905 640 510
Mobil:
E-mail:
WEB:
https://www.stromoradie.sk
Facebook:
https://www.facebook.com/stromoradie/
Stromoradie
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK