PIS: aktuálne informácie o meste, radnici a spoločenských, kultúrnych a športových akciach v regióne

https://pis.sk/podujatie/9978/program_kina_15-11-2019.html

Program kina 15.11.2019

udalosť sa už konala < CINEMAX Prešov < Kino

AMNESTIE 20:50 hod.
Žáner: dráma
OBSAH:
Film AMNESTIE sa okrem príbehu troch rodín zasiahnutých komunistickou perzekúciou, venuje aj vzbure väzňov v Leopoldove, ktorá si vyžiadala vojenský zákrok. Vzbure predchádzali široké amnestie Václava Havla, ktoré udelil v januári 1990, len pár dní po svojom zvolení za československého prezidenta. Snímka vzniká v dielni produkčnej spoločnosti Azyl Production v koprodukcii s RTVS, HomeMedia Production a českou produkčnou spoločnosťou Endorfilm. Predlohou k filmu bola kniha Radovana Dunaja Amnestia, ktorá rozpútala peklo. Režisérom snímky je Jonáš Karásek v spolupráci s kameramanom Tomášom Juríčkom a producentom, scenáristom Marošom Hečkom. Táto trojica je vo filmovom prostredí známa okrem mnohých sólových projektov aj vďaka úspešnému filmu Kandidát.


BITKA O MIDWAY 20:40 hod.
Žáner: historická akčná dráma
OBSAH:
Podľa skutočných udalostí.
Krátko po japonskom útoku na Pearl Harbor počas druhej setovej vojny nastáva ďalší zlomový moment v Tichomorí. Námorníctvo USA opäť čelí početnejším a silnejším útočiacim japonským lietadlovým lodiam. Začína bitka o Midway, ktorá významne ovplyvní priebeh druhej svetovej vojny.


CHARLIEHO ANJELI 17:50, 20:30 hod.
Žáner: akčná komédia
OBSAH:
V jednote je sila!
Keď inžinierka Elena zistí, že technológiu, ktorú vyvíjala, chce jej šéf predávať ako zbraň, rozhodne sa mu postaviť. Obráti sa na Charlieho anjelov, aby jej pomohli a stane sa jednou z nich. Talentované, akčné a zvodné špiónky spolu musia zachrániť svet pred novou hrozbou, pričom dôverovať môžu jedine sebe a svojim schopnostiam.


DOKTOR SPÁNOK 20:10 hod.
Žáner: horor
OBSAH:
Film nadväzuje na príbeh filmu Osvietenie (Stanley Kubrick), ktorý popisuje hrôzostrašné udalosti, ku ktorým došlo pred 40 rokmi v hoteli Overlook. Teraz už dospelý Dan Torrance (Ewan McGregor) sa usilovne snaží vyrovnať so svojim hrôzostrašným zážitkom z hotela a nájsť pokoj v duši. Všetko sa ale zmení vo chvíli, keď sa stretne s Abrou, odvážnym mladým dievčaťom, ktoré je obdarené mimoriadnymi schopnosťami označovanými ako „žiarenie“. Abra inštinktívne vycíti, že Dan má rovnaké tajuplné nadanie ako ona a obráti sa naňho so zúfalou prosbou o pomoc. Neľútostná Rose a jej nasledovníci totiž čerpajú energiu zo „žiarenia“ ďalších nevinných detí a pre dosiahnutie svojej nesmrteľnosti sú ochotní urobiť čokoľvek. Táto dvojica spojí svoje sily a pustí sa s Rose do nemilosrdného boja na život a na smrť.


JOKER 18:00 hod.
Žáner: krimi, dráma
OBSAH:
Skrachovaný komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) sa dlho pohybuje na tenkej hranici medzi realitou a šialenstvom. V jeden deň sa potuluje vo svojom obleku klauna po uliciach Gotham City a dostáva sa do konfliktu s brutálnymi zlodejmi. Pomaly sa roztáča špirála udalostí, ktorá vyústi do hrozivých rozmerov. Opustený Fleck začne čoraz viac prepadať do hlbín šialenstva a postupne sa mení v ikonického zločinca, ktorého už čoskoro bude svet poznať pod menom Joker.


LE MANS '66 17:30, 20:20 hod.
Žáner: životopisná dráma, akčný
OBSAH:
Strhujúci legendárny príbeh o tom, ako konštruktér áut Carroll Shelby a britský jazdec Ken Miles postavia pre automobilku Ford revolučný závodný automobil Ford GT40, aby s ním zvíťazili nad Enzom Ferrarim v dvadsaťštyrihodinovom závode Le Mans vo Francúzsku v roku 1966.
V roku 1959 je Carroll Shelby /Matt Damon/ na absolútnom vrchole, vyhral najťažší automobilový závod na svete 24 hodín Le Mans. Po najväčšom triumfe nezdolného Texasana ale príde zdrcujúca rana – lekári zistia, že má srdečnú vadu, ktorá mu nedovoľuje ďalej v závodení pokračovať. Shelby tak začne novú kariéru automobilového konštruktéra. Stane sa členom tímu, do ktorého patrí aj vynikajúci skúšobný jazdec a britský šampión Ken Miles /Christian Bale/. Miles je nielen špičkový jazdec oddaný svojej rodine, ale aj neznesiteľne arogantný muž, neschopný akéhokoľvek kompromisu. A práve tento tím automobilových šialencov si najme Henry Ford II, aby pre jeho automobilku navrhli a postavili dokonalé závodné auto. Ford sa totiž rozhodne pomstiť Enzovi Ferrarimu za to, že nakoniec odmietol dohodnutú fúziu svojej automobilky s Ford Motor Company. Autá stajne Ferrari víťazia na okruhu Le Mans nepretržite už od roku 1960. Shelby, Miles a ich tím sú odhodlaní s autom Ford GT40 túto víťaznú šnúru pretrhnúť. Proti nim stojí neporaziteľné Ferrari, fyzické zákony a ich osobní démoni. Navzdory prekážkam a obmedzeniam, ktoré im do cesty stavia aj samotný majiteľ Ford, vyvinú revolučné vozidlo, ktoré prevalcuje každého konkurenta. Ich úsilie si vyberá nemalú daň – týmto mužom však víťazstvo stojí za to.


OVEČKA SHAUN VO FILME: FARMAGEDDON 15:10 hod.
Žáner: animovaný
OBSAH:
Ovečka Shaun vo filme: FARMAGEDDON - Blízke stretnutie tretieho druhu s najobľúbenejším ovčím stádom v Shaunovom celkom novom filmovom dobrodružstve. Čudesné svetlá nad pokojným mestečkom Mossingham oznamujú príchod záhadného návštevníka zo vzdialenej galaxie… Na neďalekej farme Mossy Bottom Farm zatiaľ Ovečka Sahun nič netuší, pretože má plné ruky práce s geniálnymi nápadmi, ako si znova vystreliť z farmára a rozhnevať Bitzera. Čoskoro však jedna mimozemská výmyselníčka neďaleko farmy havaruje, Shaun sa rýchlo chytí novej príležitosti a vyráža na intergalaktickú misiu na záchranu malej návštevníčky pred diabolskou vládnou organizáciou, ktorá sa ju snaží zajať a zneužiť pre svoje nekalé ciele. Podarí sa Shaunovi a jeho stádu odvrátiť Farmageddon na farme Mossy Bottom?


RODINA ADDAMSOVCOV 15:40 hod.
Žáner: rodinná komédia, animovaný
OBSAH:
Máte pocit, že vaša rodina je divná?
Pripravte si prsty na lusknutie! Na plátna kín opäť prichádza ikonická rodina, ktorá každý rok vyhráva všetky súťaže na Halloween. Tentokrát sa členovia tejto vtipnej a výstrednej rodinky predstavia v animovanej podobe. Malí aj veľkí diváci sa môžu tešiť na skvelú zábavu, pretože Addamsovci sa budú snažiť silou-mocou dokázať, že dobrí susedia sú pre svoje okolie na nezaplatenie.


SNEŽNÝ CHLAPEC 15:20 hod.
Žáner: animovaná komédia
OBSAH:
Chcete zažiť parádne dobrodružstvo ? Ak áno, tak sa choďte pozrieť na strechu vášho domu. Možno sa tam skrýva stratený a vydesený yetti, ktorý nevie, ako sa vrátiť späť k rodičom. Tvorcovia slávnej série Ako si vycvičiť draka natočili ďalší rozprávkový príbeh, ktorý vás chytí za srdce.
Dievča s exotickým menom Yi je typická puberťáčka, ktorá má problém zapadnúť do kolektívu, pretože jej okolie buď nerozumie, alebo ju príšerne vytáča. Útechu nachádza v bunkri na streche svojho domu, kde sa na svet dá pozrieť z nadhľadu. Jedného dňa však vo svojom útočišti objaví obrovskú bielu chlpatú guľu, z ktorej sa vyliahne mladý yetti, snežný chlapec, ktorého Yi začne oslovovať menom Everest. Nie je to náhoda, najvyššia hora sveta je totiž domovom týchto bájnych himalájskych monštier a mladý yetti netúži po ničom inom, než sa vrátiť späť domov. Lenže ako má tento mýtmi opradený tvor prejsť stovky kilometrov, bez toho aby si ho niekto všimol? Diskrétnosť je totiž dôležitá aj kvôli tomu, že po ňom pátra bohatý zberateľ kuriozít Burnish, ktorý ho už raz chytil ale jeho neschopní zamestnanci ho nechali ujsť. Pomocnú ruku Everestovi podáva práve Yi so svojimi dvoma kamarátmi. Odmenou za odvážne rozhodnutie sprevádzať snežného chlapca domov im bude napínavá cesta plná zábavy, dobrodružstva a zázrakov, vedúcich až na najvyššie miesto na Zemi.
Režisérka Jill Culton prešla ako animátorka tými najlepšími štúdiami, aby v DreamWorks Animation všetky skúsenosti zužitkovala a zrežírovala veľmi osobný film. „V tomto príbehu je všetko, čo mám rada. Mám slabosť pre dobrosrdečné, chlpaté a obrovské psy, ktoré sú roztomilo nemotorné, a Everest je tiež takýto maznáčik. Milujem hudbu, verím, že dokáže čarovať, a preto hrá Yi na husliach. Yettiho tóny hudby inšpirujú k tým nádherným kúzlam. A verím na detské priateľstvá, ktoré najlepšie stmeľujú spoločne prežité dobrodružstvá, “ dodáva režisérka.


TERMINÁTOR: TEMNÝ OSUD 17:20 hod.
Žáner: sci-fi, akčný
OBSAH:
Linda Hamilton ako Sarah Connorová a Arnold Schwarzenegger ako Terminátor T-800 se vracajú vo svojich ikonických úlohách. Pod filmom, ktorý priamo nadväzuje na prvé dve časti, sú podpísaní James Cameron a Tim Miller, ktorý režíroval skvelého Deadpoola.
Filmová legenda Terminátor má za sebou niekoľko nie príliš úspešných pokusov o nadviazanie na prvé dva diely, ktoré sa právom radia medzi najlepšie akčné filmy všetkých čias. Prečo by sa to malo tentoraz podariť? Pretože sa k tejto ságe vracajú dve kľúčové mená s ňou spojené. James Cameron nový film nielen produkoval, ale zároveň viedol celý tím, ktorý pracoval na scenári. Linda Hamilton sa opäť po rokoch stala Sarah Connorovou, ktorú súboje na život a na smrť s dvomi Terminátormi premenili na ultra drsnú hrdinku. Je naučená nikomu neveriť a spoliehať sa len sama na seba. Práve návrat postavy Sarah Connorovej bol jedným z hlavných dôvodov, prečo na ponuku režírovať tento film Tim Miller pristúpil. „Podľa mňa táto sága nikdy nebola príbehom o Johnovi Connorovi, ale o jeho matke. A Linda bola v tejto úlohe neprekonateľná. Najlepší zo všetkých možných scenárov mohol byť len ten, v ktorom sa Sára a jej predstaviteľka vráti. A presne to sa aj stalo , “ hovorí Tim Miller o príbehu, ktorý je priamym pokračovaním filmu Terminátor 2: Deň zúčtovania.
Linda Hamilton sa pritom už k tejto úlohe vracať nechcela. „Dala som si podmienku, že sa vrátim iba vtedy ak budem mať čo hrať a zároveň to prinesie niečo nové.“ A presne taká je cynická osamelá bojovníčka, ktorá sa k svetu chová rovnako drsno, ako sa svet chová k nej. Aj napriek tomu, sa ho znova pokúsi spasiť, keď sa ujme ochrániť dievčinu Dani, ktorú z budúcnosti prišiel zlikvidovať vylepšený model Terminátora. V epickej bitke proti zdanlivo neporaziteľnému nepriateľovi budú Sarah pomáhať Grace (Mackenzie Davis), hybrid človeka a androida, a starý dobrý Terminátor T-800 (Arnold Schwarzenegger). Aj tak však bude prevaha na strane ich nepriateľa……


VLÁDKYŇA ZLA 2 15:30 hod.
Žáner: fantasy, dobrodružný, akčný
OBSAH:
Prešlo päť rokov. Kráľovná čiernej mágie žije spokojne a jej krstná dcéra Aurora pomaly dospieva. Nenávisť medzi ľuďmi a kúzelnými bytosťami sa úplne vytratila. Svadba medzi princom Filipom a Aurorou je dôvod k radosti a mnohí dúfajú v spojenectvo. Nečakaný zvrat udalostí a stretnutí s novými mocnými spojencami dostane Auroru a Zlorianu na opačné strany Veľkej vojny, ktorá preverí ich rodinné putá


ŽENSKÁ NA VRCHOLE 16:10, 18:30 hod.
Žáner: komédia
OBSAH:
Trošku svojrázna, nezadaná majiteľka biokaviarne Helena (Anna Polívková) odchádza na popud svojej tety Ely (Jana Krausová) s osemročným synom Mikulášom stráviť advent v pokoji na horách. Vďaka vlastnej roztržitosti či hre osudu sa však namiesto luxusného hotela ocitá vo vysokohorskej chate Samota, kde horal Richard (Martin Dejdar) sprostredkúva adrenalínové športy. Samotár žije so svojou malou dcérkou Zuzkou a veľmi spoločenským bratom Mišom (Marek Němec), uznávaným členom horskej služby, milovníkom žien a zábavy.
Helena netuší, že v rovnakú dobu sa jej milujúca matka (Jana Preissová) rozhodne prinútiť protestujúceho otca (Bolek Polívka), aby sa vydali na hory tiež. Sú predsa Vianoce a rodina musí byť spolu! Vysnívaný odpočinok a pohoda sa pre Helenu menia v nečakané dobrodružstvo aj vďaka tomu, že malá Zuza považuje Pražákov za nechutných votrelcov, zatiaľčo malý Mikuláš sa chce stať, tak ako Richard s Mišom, ozajstným horalom. Partia sa v snehom zapadnutej Samotke rozhodne nudiť nebude.

 
  Kino | CINEMAX Prešov | Pridal: Redakcia pis.sk | čítané: 460 krát |  diskusia (0)