Štvrtok, 28. marec 2024
Meniny má Soňa | zajtra Miroslav

Poézia Jaroslava Seiferta

„Život už mě dávno naučil,
že hudba a poezie
jsou na světě to nejkrásnější,
co nám život může dát.
Kromě lásky ovšem."


Poézia JAROSLAVA SEIFERTA, jeho literárna a osobnostná prítomnosť sa klenula ponad českú literatúru šesť desaťročí (Prvá jeho zbierka vyšla v roku 1921, posledná, za života vydaná, v roku 1983). Bol mostom, ktorý pevne spájal to najlepšie z tradície i nových inšpirácií, mostom, ktorý odolával i spoločenským búrkam a napriek nevôli vrchnosti boli jeho básne živo prítomné medzi čitateľmi. Aby sme zo Seiferta vnímali viac, ako len to, že v roku 1984 dostal Nobelovu cenu za literatúru, ponúkame v novembrovom Čitateľskom klube Violy výber jeho veršov, tešiac sa, že si ich vďaka blízkosti našich jazykov môžeme čítať v origináli.


Čitateľský klub VIOLY je cyklus určený všetkým vášnivým i príležitostným čitateľom, ktorí okrem zážitku samotného čítania z neho radi niečo navzájom zdieľajú, ktorých zaujíma ako text videl niekto iný, ktorí majú radi rozhovory o prečítanom. Či si už k prečítanému pripravíte krátku referenciu, postreh, vyberiete pozoruhodný verš, obraz, prinesiete otázku, alebo budete len nadšene počúvať ostatných a necháte sa nimi inšpirovať, je úplne na vás.


Na spoločné rozhovory a literárne objavy sa s Vami vo VIOLE teší Soňa Pariláková


VSTUP VOĽNÝ


Miesta si môžete rezervovať priamo v Literárnej kaviarni VIOLA alebo na info@violapresov.sk / 0905 688 665

Pridal: Redakcia pis.sk
447
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK