Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Spoločnosť

  • 5. decembra 2020 sa v Česku a na Slovensku uskutoční mikulášska zbierka s názvom Potrebujeme sa - Staň sa aj ty Mikulášom. Zapojí sa aj mesto Prešov v spolupráci s Potravinovou bankou Slovenska.
    2.12.2020
    0
  • Technické služby mesta Prešov (TSmP) budú v decembri a januári do rodinných domov distribuovať stolový kalendár na rok 2021. Okrem termínov vývozu triedeného odpadu v ňom obyvatelia nájdu aj informácie zamerané na tému voda a jej zadržiavanie v krajine. „Napríklad, že pri zimnej údržbe chodníkov nemáme používať soľ. V roztoku s vodou sťažuje činnosť čistiarne odpadových vôd. Pri námraze chodník posypte radšej pieskom, štrkom alebo popolom. Alebo – kedy je najlepšie polievať záhradu, “ približuje Ingrid Mihaľová z oddelenia obchodnej stratégie a legislatívy TSmP.
    1.12.2020
    Autor: Ingrid Mihaľová
    0
  • Korona, nekorona Vianoce prídu aj tento rok. V podobnom duchu uvažuje aj kolektív knižnice v metropole regiónu Šariš. Jubilejný piaty ročník charitatívneho projektu „Mikulášska burza“ organizujú formou dražby kníh. Vyzbieraná čiastka poputuje do Bezpečného domu na Šidlovci.
    30.11.2020
    Autor: Michaela Demková
    0
  • Vizual_GivingTuesday
    Aj dobré skutky si zaslúžia svoj deň. Ten oslavujeme 1. decembra na #GivingTuesday – medzinárodný sviatok štedrosti, nezištného dávania a dobrosrdečnosti. Ľudia na Slovensku sa do globálneho hnutia zapájajú už štvrtýkrát a v tomto roku sa dobré skutky budú diať v 41 mestách a obciach. Ambasádorom iniciatívy na Slovensku je Nadácia Pontis.
    30.11.2020
    Autor: Veronika Šoltinská
    0
  • Získajte pred Vianocami vo vašej domácnosti priestor na niečo užitočnejšie, ako sú nepotrebné spotrebiče. Pomôžeme vám ekologicky a zadarmo zrecyklovať vašu starú práčku, chladničku či mikrovlnku. Už v desiatich mestách na Slovensku funguje služba zberu elektroodpadu „kuriérskym spôsobom“ - priamo z adresy vášho bydliska. Odvoz si stačí pohodlne objednať cez www.zberelektroodpadu.sk.
    27.11.2020
    Autor: Vladimíra Bunčáková
    0
  • Finančná správa zaevidovala od začiatku tohto roka v systéme eKasa viac ako 1,44 miliardy pokladničných dokladov v hodnote približne 22 miliárd eur. V dôsledku koronakrízy boli najhoršími mesiacmi v evidencii tržieb marec, apríl a máj. Počas nich systém zaznamenal v priemere asi 100 miliónov bločkov v sume iba 1,9 miliardy eur. Pokles je evidentný aj za mesiac október a november.
    23.11.2020
    Autor: Finančná správa
    0
  • Viceprimátor estónskeho Tartu, šéf inovačného centra Brno, filozof Tomáš Sedláček a ďalší experti o inováciách, príležitostiach na zastavenie úniku mozgov, kríze a zvyšovaní regionálnej atraktivity v pandemickej dobe.
    20.11.2020
    0
  • Mesto Prešov sa aj tento rok zapája do iniciatívy #GivingTuesday. Naším cieľom je urobiť krajšie a veselšie Vianoce prešovským rodinám, ktoré sa ocitli v hmotnej núdzi.
    18.11.2020
    0
  • Tretí sektor si doteraz pripísal na svoje účty približne 43 miliónov eur. Tieto peniaze poslala neziskovým organizáciám, nadáciám a občianskym združeniam finančná správa. Do týchto dní už spracovala 553 869 vyhlásení o poukázaní podielu zaplatenej dane. Zamestnanci môžu darovať svoje dve, respektíve tri percentá, až do 30. novembra.
    18.11.2020
    0
  • Už po prvej vlne pandémie ochorenia COVID-19 bolo zrejmé, že jej dôsledky presiahnu očakávania – pre spoločnosť i v životoch bežných ľudí. Mohutnosť druhej vlny, ktorej čelíme dnes, prijaté opatrenia a ich dopady sú však pre mnohých až ochromujúce.
    11.11.2020
    Autor: Denisa Šoltésová
    0
  • Pomaly sa blíži záver roka 2020 a s ním je každoročne spojené oceňovanie dobrovoľníkov Prešovského kraja. Aj v uplynulých mesiacoch bolo veľa príležitostí ako formou dobrovoľníckej práce vyjadriť solidaritu a ľudskosť.
    6.11.2020
    Autor: Prešovské dobrovoľnícke centrum - o.z.
    0
  • Čapované pivo je kvôli pandémii koronavírusu vo výraznom útlme. Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko
    Výsledky celoplošného testovania postavili spoločnosť pred novú realitu. Po týždňovom lockdowne sa konečne môže o niečo lepšie nadýchnuť aj gastro.
    5.11.2020
    Autor: Stanislava Šantová
    0
  • Z dôvodu vyhlásenia núdzového stavu a v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 s cieľom chrániť zdravie svojich zamestnancov v prevádzke, ako aj obyvateľov miest a obcí, bude Slovenská pošta, a.s. až do odvolania zabezpečovať činnosti týkajúce sa doručovania poštových zásielok v pozmenenom režime.
    4.11.2020
    0
  • Zariadenie pre seniorov Harmónia na Cemjate hľadá opatrovateľov alebo opatrovateľky pre svojich klientov. Záujemcovia sa môžu hlásiť telefonicky.
    3.11.2020
    0
  • Spoločnosť KRUK ponúka občanom možnosť vyriešiť ich zložitú životnú situáciu. Bezplatné poradenstvo týkajúce sa dlhov budú môcť ľudia tento rok využiť online počas celého novembra.
    2.11.2020
    0
  • Nájdu v nej domov vtáky, motýle i včely. Takýmto spôsobom chceme upriamiť pozornosť verejnosti na problém klimatických zmien, ktorým čelí aj vodná nádrž Domaša. Zároveň pôjde o novú atraktivitu na brehoch nášho východoslovenského mora.
    29.10.2020
    Autor: Michaela Zdražilová
    0
  • V Zariadení pre seniorov Harmónia na Cemjate chránia zdravie svojich klientov novými germicídnymi žiaričmi a dezinfekčnou bránou. Na nové vybavenie získali príspevok z grantového programu Nadácie EPH.
    29.10.2020
    0
  • 01. Projekt Kde je tvoj domov realizuje OZ ex Teatro.
    Tisícky ľudí z celého Slovenska dali svojimi hlasmi bodku za grantovým programom Šariš ľuďom. Pivovarníci už dlhodobo pri svojom podnikaní dbajú na prírodu a zároveň sa starajú aj o komunity, ktoré sú na nich naviazané. Aj preto v aktuálnom ročníku celkovú sumu v grante navýšili až dvojnásobne na 32-tisíc eur. Novinkou sú projekty, ktoré v budúcom roku vytvoria priestor na bezpečnú socializáciu. Slováci celý mesiac rozhodovali, ktorý projekt sa im páči najviac.
    26.10.2020
    Autor: Stanislava Šantová
    0
  • Osobnosťou slovenského pivovarníctva a sladovníctva sa stal Ján Čerkala. Zdroj: Plzeňský Prazdroj Slovensko
    Tento ročník Pivnej korunky bol pre Pivovar Šariš výnimočným z viacerých dôvodov. Ocenenia si odniesli nielen pivné značky, ktoré sa na východe varia, ale aj Ján Čerkala, manažér pivovaru, ktorý sa stal Osobnosťou slovenského pivovarníctva a sladovníctva. Bránami pivovaru denne prechádza už takmer 40 rokov.
    22.10.2020
    Autor: Stanislava Šantová
    0
  • V septembri sa sčítanie domov a bytov v mnohých obciach a mestách SR zintenzívnilo.
    22.10.2020
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK