Sobota, 01. jún 2024
Meniny má Žaneta | zajtra Xénia, Oxana

Heľenine oči a Mloci nás zabavili hororovým klipom Bosorka

Prešovská skupina Heľenine oči prichádza po mesiaci s ďalším videoklipom. Tento krát sa obrazového spracovania dočkala pesnička Bosorka, ktorú si hudobníci požičali od svojich kolegov z dobrodružno-hudobnej skupiny Mloci.

Heľenine oči

Pesnička si už podľa svojho názvu pýtala hororové spracovanie a vo videoklipe si zahrali členovia oboch týchto obľúbených prešovských skupín.

Mloci oslávili pred tromi rokmi 25 rokov od svojho vzniku. Vtedy im na vypredanom koncerte v prešovskej mestskej športovej hale gratulovali takmer všetky úspešné prešovské skupiny. Medzi nimi nechýbali ani Heľenine oči. Skupina odohrala v ten večer okrem iného aj pesničku Bosorka, ktorú upravila podľa seba. Teraz sa dočkala aj obrazového spracovania.

Videoklip režíroval spevák Lynch a podarilo sa mu do neho prepašovať niekoľko priamych odkazov na text pesničky, ktorý je v šarišskom nárečí. Kameru a strih mal na starosti Michal „Kunes“ Kováč. Hororový klip vznikal na cintoríne a namiesto strachu to bola noc plná srandy a zábavy. „Pri tejto partii hudobníkov to ináč ani nejde. Spať sme šli všetci okolo siedmej ráno“, potvrdzuje spevák Martin Lynch Mihalčin z Heľeniných očí. Svoju úlohu zohrali v klipe rôzne bizarné predmety ako spievajúci sob alebo nákupný vozík z hypermarketu. Partnerom hororového klipu sú pohrebné služby Glória, napriek tomu sa skupina zaobišla bez stále čoraz viac populárneho product placementu.

Heľenine oči sa najviac tešia z obsadenia členov skupiny Mloci, ktorá nemá žiaden oficiálny videoklip. Keď sa obe skupiny prvý krát zoznámili, Vlado Kavulič z Mlokov označil Heľenine oči za elektrických mlokov. „Ihneď sme si sadli, keďže robia veselú muziku ako my. Ich vystúpenie naštartovalo vtedy celú športovú halu a bola len otázka času, kedy niečo spoločne podnikneme. Atmosféra na natáčaní bola ešte lepšia ako klip dokáže zachytiť. Podaril sa veľmi dobre a pozriem si ho ešte viackrát, aby som v ňom našiel všetko, čo do neho chalani vložili“, dodáva Žojco Havadej z Mlokov.

Videoklip k pesničke Bosorka sa objavil na internete krátko pred polnocou v piatok trinásteho. Obe skupiny stále úspešne koncertujú a Heľenine oči hrajú na mnohých festivaloch v hlavnom hracom čase. Skupina pri príležitosti uverejnenia videoklipu Bosorka pripravila nový web, nevynechala svoj povestný humor a pre fanúšikov pripravila kolekciu nových tričiek vo všetkých možných farbách okrem klasickej čiernej. V shope sa objavili tričká pre bosorky, deti aj mužov.

zdroj: mojamuzika.sk

Video archív nájdete na tv.pis.sk

Mohlo by Vás zaujímať
Foto: Koncert pre Martinu a Jána 2024
Koncert pre Martinu a Jána sa uskutočnil v nedeľu 5. mája v areáli Základnej školy v Gregorovciach pri Prešove. Na koncerte vystúpila jedna z najžiadanejších slovenských kapiel Korben Dallas a aktuálni držitelia ceny Radio_Head Awards Katarína Koščová a Daniel Špiner. Koncert bol organizovaný v spolupráci s obcou Gregorovce.
Do Prešova opäť zavítajú mená svetového formátu aj to najlepšie z domácej scény. Dobrý festival začína už o mesiac!
Ďalší ročník najväčšieho festivalu na východom Slovensku sa koná už o mesiac a v priebehu troch dní premení prírodné kúpalisko Delňa na svet plný hudby, farieb a umeleckých zážitkov. Organizátori zverejnili kompletný program jednotlivých pódií a oznámili viaceré novinky. Príde legendárny a cenami ovenčený DJ Roger Sanchez, reggae speváčka s unikátnym hlasom Sara Lugo, gruzínsky zázrak Trio Mandili, z UK dorazí Chop Suey, z Rakúska talentované DnB hviezdy Camo&Krooked a nemôžu chýbať domáci IMT SMILE, ktorí si pre rodné mesto nachystali špeciálnu show.
Prešov po prvý raz zažije vlastné autokino. Bude jediné na východnom Slovensku.
(PREŠOV, 27. máj 2024) Počas letných mesiacov do metropoly Šariša zavíta originálne Autokino Prešov s najväčším nafukovacím plátnom na Slovensku. Premietať sa bude na veľkokapacitnom parkovisku na ulici Jána Pavla II. v Prešove, každú stredu od začiatku júna až do konca augusta 2024. Návštevníci sa môžu tešiť najmä na obľúbené slovenské a české filmové novinky.
Prešovský Amfiteáter privíta Letné kino Pocity
Prešov, 28. mája 2024 – Kultúrne leto v Prešove dostane nový rozmer s príchodom Letného kina Pocity, ktoré sa tento rok uskutoční v kultovom prostredí prešovského amfiteátra. Podujatie sľubuje nezabudnuteľné večery pod holým nebom, plné filmových zážitkov pre všetkých milovníkov kinematografie.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK