Sobota, 01. jún 2024
Meniny má Žaneta | zajtra Xénia, Oxana

Súd vo veci útoku na exnámestníka daniarov odročili, obžalovaní neprišli

Okresný súd v Prešove odročil včera hlavné pojednávanie v procese s obžalovanými z útoku na bývalého námestníka Daňového riaditeľstva (DR) so sídlom v Banskej Bystrici Jána D. na 12. septembra.

(ilustračné foto)
(ilustračné foto)

TASR o tom informoval hovorca súdu Michal Drimák s tým, že dôvodom odročenia bol fakt, že ani jeden z obžalovaných sa na pojednávanie nedostavil, ani sa neospravedlnil, a taktiež nedal súhlas na konanie v neprítomnosti.

Súd preto vydal príkaz na zatknutie týchto obžalovaných a zároveň zamietol žiadosť obžalovaného Milana Ch. o prepustenie z väzby. Voči tomuto rozhodnutiu podal obžalovaný sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský súd v Prešove“, dodal Drimák.

Exnámestníka Jána D. údajne napadli začiatkom novembra 2009 pred jeho rodinným domom, keď išiel vyniesť smeti. Dvaja zamaskovaní útočníci ho mali kopať a udierať pravdepodobne kovovou tyčou. Poškodený pri útoku utrpel zlomeninu lakťovej kosti, pomliaždeniny v bedrovej oblasti a poranenie hlavy. Zo zranení sa liečil niekoľko týždňov. Okresný súd 19. júna 2013 uložil piatim obžalovaným trest odňatia slobody od dvoch do päť rokov a dvom trest 18 mesiacov podmienečne. Voči rozsudku sa odvolala prokurátorka i niektorí obžalovaní. Krajský súd rozsudok zrušil a vrátil to na prešetrenie Okresnému súdu. Ešte na májovom pojednávaní prokurátorka požiadala o to, aby bol skutok rozšírený aj o vydieranie, kde je vyššia trestná sadzba.

Obžalovaný Milan Ch. , ktorý je stále vo väzbe, na minulotýždňovom pojednávaní zopakoval, že si bitku neobjednal a skutok nespáchal. Oľutoval však iné skutky z minulosti, ktoré sa týkajú napríklad vyplácania nadmerného odpočtu DPH.

Súvisiace články
12.9.2014 V procese s obžalovanými z útoku na exnámestníka daniarov padli rozsudky 15.8.2014 V Prešove dnes vypovedal údajný objednávateľ útoku na exnámestníka daniarov 10.6.2014 Pojednávanie s útočníkmi na exnámestníka daňového úradu opäť odročili 5.5.2014 Pojednávanie s útočníkmi na exnámestníka daniarov štvrtýkrát odročili 22.5.2013 Proces vo veci útoku na exnámestníka Daňového riaditeľstva opäť odročili
Mohlo by Vás zaujímať
Do kampane „superhrdinov“, Týždňa dobrovoľníctva 2024, sa zapojilo takmer 5600 ľudí. Prešovský kraj s najvyšším podielom!
Heslo „Staň sa hrdinom/hrdinkou malých veľkých skutkov“ prilákalo zapojiť sa do obľúbenej kampane Týždeň dobrovoľníctva, ktorá sa konala 20. - 26. mája, spolu 5578 ľudí. Tí v pripravených aktivitách venovali 16 646 hodín svojho času dobrovoľníctvu, čo pri prepočte na ekonomickú hodnotu práce predstavuje vyše 93 000€.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK