Štvrtok, 06. jún 2024
Meniny má Norbert | zajtra Róbert
Diskusia k článku:

Kniha o Prešove! Získala striebro!

Registrovaný a prihlásený užívateľ má možnosť jednotlivé príspevky hodnotiť.
Diskutujúci odoslaním príspevku potvrdzuje súhlas s Kódexom diskusie
strana 2 / 2
#64957
Kniha o Prešove! 64957
jankakor (ID: 2715) | 4% Majster
jankakor | 8.4.2017 11:48
Turcanova popodpisovala dodatky k zmluvam k 1. a 2.dielu monografie Dejiny Presova, podpisala odklad, ktoreho termin uz ubehol, podpisala dalsie navysenie nakladov na monografiu o tisice eur...
Spekulanti, podvodnici, estebaci, exbolsevici, kadejaki konvertiti a kadejaka ina pozberana haved, peniaze danovych poplatnikov zhrabli a knizka nikde. Rozpocet vycleneny na tri diely: 140682 Eciek, z toho z mestskej kasy 109740 Eciek. Ako je v Presove zvykom, vyhodene milioniky tymto pozberancom nestacia, Presovcania sa im este budu skladat na dodatky a dodatky k dodatkom...
A hlavny kontrolor? napriklad knizka Presov-mesto a jeho cas z r. 1997 zostavovatelom bol A. Ernst a v autorskom kolektive Peter Konya a exriaditelka muzea Bozena Tomasova... no a ze preco Ernst s tym nic nerobi?

Konya to je znama firma, on taketo nieco neurobil prvykrat... vylaka peniaze z mestskej kasy i z rôznych inych zdrojov: granty, prispevky, dotacie... naslubuje, hrabe, peniaze vyuzije na iny ucel, a ked uz mu idu po krku, tak sa ako veduci autorskeho kolektivu vyhovara na autorsky kolektiv, ze mesto s nimi uzavrelo zmluvy, nie on, pritom zmluvu podpisoval s mestom Konya a autorov ma tiez zazmluvnenych Konya... peniaze samozrejme nevrati, vykruca sa a rôznymi uskokmi sa snazi rozpocet na publikaciu este navysit, na to este treba, na hento este treba, taka je pricina, hentaka je pricina, to chce doplnit, hento este vylepsit, sak on chce len dobre... balamuti, vinu hadze na spoluautorov monografie, na kadekoho. Vypocitavost Konyu, v Presove vypocitavost prozelytov v evanjelickej cirkvi sa tiahne celymi nimi pisanymi dejinami. Mame sa na co tesit. Na radnici v Sabinove by ti mohli o Konyovi vela toho rozpravat, o Konyovi vedia svoje... s Konyom raz a nikdy viac. Rovnako, ako Presovcanov, odrbaval i Sabinovcanov.

Nevydali co by len prvy diel monografie a Bozena Tomasova zobrala peniaze, peniaze Presovcanov, tak nech tie tisice eur, ktore nepravom zhrabla vrati. Nech vrati peniaze, ktore od mesta dostali. Dohodla sa s Konyom a Konya to tak robi, ze vraj on uz peniaze vratit nemôze, lebo ich uz vyplatil.
A autorsky kolektiv: Konya a Konyova, Derfinak a Derfinakova, Matlovic a Matlovicova... rodinkarstvo a klientelizmus v Presove prekvita.

Pridať diskusný príspevok môže len registrovaný a prihlásený používateľ.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK