Pri zobrazovaní stránky používate aktívny script na blokovanie prídavných modulov (adBlocker). Pre správne zobrazenie všetkých sekcií ho deaktivujte.
obsah:

dnes je Pondelok - 20. november 2017 - Félix | zajtra Elvíra

PIS.sk

Diskusná téma: Sviatky a udeniny

* registrovaný a prihlásený uživateľ má možnosť jednotlivé príspevky hodnotiť

Diskutujúci odoslaním príspevku potvrdzuje súhlas s Kódexom diskusie



  • #64969

    Sviatky a udeniny 64969

     
     
    Opteron (ID: 5234) | -42% Pokročilý
    Opteron | 11.4.2017 11:12
    Netreba si davat pozor iba nato kolko toho do seba nalozime, dolezite je aj zlozenie vyrobkov. Co som pozeral tak najhorsie su na tom obchodne retazce. Klobasy, sunky atd. casto obsahuju zvyraznovace chute a rad konzervacnych latok, dokonca aj tie drahsie. Najviac ma prekvapili madarske udeniny, tie su na tom este celkom slusne. A tak som sa rozhodol zamierit do miestnej mäsiarne o nieco torsku inej cenovej kategorie, hoci nakupit dobre sa da aj tam. Navstivil som Pecovsku, a kupil som tam klobasu sice drahsiu cca 6 euro kilo ale nadovazok v zlozeni je iba cesnak, cervena paprika, hovädzie a bravcove mäso a soliaca zmes, nic ine, ziadny zoznam ecok ako u klobas v obchode. Iste mnoho ludi ma hlboko do vrecka a preto to riesi nakupom lacnych udenin. No ak to nie je vasa situacia a mozete minut a nieco viac, odporucal by som nakup normalnych udenin, staci si iba precitat zlozenie vyrobku. Bohuzial normalne udeniny takmer nenajdete na pultoch obchodnych retazcov, dokonca aj drahsie vyrobky su pochybneho zlozenia, na moje prekvapenie casto obsahuju zvlast privela konzervantov ci zvyraznovacov chute aj ked su ovela drahsie. Takze asi tolo k teme. Sunky su na tom podobne.
     
  • #64970

    Dodatok 64970

     
     
    Opteron (ID: 5234) | -42% Pokročilý
    Opteron | 11.4.2017 11:14
    Pozor na udeniny s pridanou vodou! Obsahuju stabilizatory, ktore vodu fixuju v mäse. Udajne je to neskodne ale ja vam neviem. Zjest 100g normalnej a chemiou napustanej udeniny je asi velky rozdiel.
     
  • #64973

    64973

     
     
    jozo (ID: 71) | 15% Majster
    jozo | 11.4.2017 15:19
    trh mäsových výrobkov u nás je značne deformovaný, ľudia si žiadajú cenu na úkor kvality. Výrobcovia sa iba trhu prispôsobili. Preto si vačšinou v mäsiarstvách kupujeme múčne výrobky s príchuťou mäsa. Našťastie, v ponuke sú aj kvalitné výrobky, ten kto si potrpí na kvalite, vie čo hľadať a kde.
     
    • #65458

      RE: EÚ normy 65458

       
       
      Kazo (ID: 2706) | 9% Začiatočník
      Kazo | 26.5.2017 21:08
      Čo myslíte, prečo sa to deje? Lebo EÚ stanovila potravinové normy, ktoré to dovoľujú. A prečo ich také stanovila? A prečo je toľko chorobnosti, a prečo už tie najmenšie deti trpia nevyliečiteľnými chorobami? A vraciame sa k pračloveku, že nám ponúkajú tepelne neopracované "mäsové" výrobky? A viete, že v Brazílii vykrmujú kurence /okrem ATB a látok zrýchľujúcich metabolizmus/ v Európe zakázanou kostnou múčkou zo šialených kráv a potom ich do EÚ veselo dovážame? Tak im zaplaťme - našim europoslancom - základný plat 6200€ mesačne a buďme ticho...
       
  • #64980

    64980

     
     
    nonazdar (ID: 231) | 4% Majster
    nonazdar | 11.4.2017 20:02
    nech žije palenka... ... ... ... .hurááááááá... ... ... ...
     
  • #64982

    64982

     
     
    gentleman (ID: 607) | 8% Praktikant
    gentleman | 12.4.2017 08:42
    upadok polnohospodarstva. zdravotnictva, spinava voda, vzduch, striekane ovocie, zelenina, teroristi v chramoch, fanatici v parlamente, armady na hraniciach, rakety vo vzduchu a vy nas tu strasite klobasou?
     
  • #64983

    64983

     
     
    obcan111 (ID: 4575) | 58% Majster
    obcan111 | 12.4.2017 09:11
    vitam v nasom meste pracujuce zeny z Rakunska, pracujucich z Ceskej republiky, robotnikov z Holandska, Nemecka, rodiny zo Svajciarska, Anglicka, tirakov z Belgicka, Holandska, Luxemburgu, studentov z Viedne, Brna, z Orfordu, Svedska aj ciganov z Anglicka. Vsade dobre, so sunkou pri rodinnom stole, je najlepsie.
     
    • #64988

      RE: 64988

       
       
      konik (ID: 4873) | 14% Začiatočník
      konik | 12.4.2017 15:55
      pridu aj z Bratislavy? Aj z Trnavy? Aj zo Ziliny? Vsetky cesty na poludniku, aj na rovnobezke, povedu do Presova.
       
  • #64994

    64994

     
     
    nonazdar (ID: 231) | 4% Majster
    nonazdar | 12.4.2017 17:41
    Šibnuty na šibačku, huráááá... ... ..
     
  • #65377

    Kolbasa so 45% mesa 65377

     
     
    Hangari (ID: 287) | 20% Idol
    Hangari | 20.5.2017 19:00
    a inakše potravinove zaujimavosci:
    https://www.youtube.com/watch?v=YVdk4uxE4UM
     
  • #65454

    65454

     
     
    Kate1102 | 26.5.2017 18:49

    Tento príspevok porušil kódex diskusného fóra (4. bod), a preto bol odstránený.

     
  • #65474

    65474

     
     
    Opteron (ID: 5234) | -42% Pokročilý
    Opteron | 29.5.2017 07:40
    Ja som zacal nakupovat v Pecovskej, v zlozeni vyrobkov maju daleko menej chechtakov chemickych ako napr. vo vyrobkoch z Kauflandu ci Tesca. Napr. klobasa, prijemne ma prekvapilo, ze obsahovala iba mäso, koreniny a sol. Kdezto v kauflandackej klobase su by boli este zo 5 dalsich prisad ako regulatory, stabilizatory ... Iste je to trocha drahsie ale radsej menej udenin za drahsie ako kopec udenin velmi nizkej kvality. Zdravie mame len jedno, uz udeniny samotne su nezdrave, nieto este v spojeni s chemikaliami.
     

Pridať diskusný príspevok môže len registrovaný prihlásený používateľ. Registrácia

PRIHLÁSENIE

zabudol som heslo

Užívateľ neprihlásený. Registrácia

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti. OK

© Copyright 2000 - 2015 Vádium s.r.o., Prešov
Powered by Tesmur:CMS