Pondelok, 13. máj 2024
Meniny má Servác | zajtra Bonifác
Diskusná téma:

vyznamne rekonstrukcie

Registrovaný a prihlásený užívateľ má možnosť jednotlivé príspevky hodnotiť.
Diskutujúci odoslaním príspevku potvrdzuje súhlas s Kódexom diskusie
#67472
vyznamne rekonstrukcie 67472
sekcovcan333 (ID: 4657) | 51% Pokročilý
sekcovcan333 | 30.11.2017 10:06
významné rekonštrukcie zrýchlia dopravu v Prešove

Odovzdaním staveniska bola začatá Významné rekonštrukcie , zrýchlia dopravu v Prešove, rekonštrukcia dôležitej prešovskej križovatky pri Lidli, na sídlisku Sekčov. Zvýši sa jej dopravná priepustnosť. Úpravou prejdú aj ďalšie križovatky tejto frekventovanej časti Prešova.

Významné rekonštrukcie zrýchlia dopravu v Prešove, doprava na sídlisku Sekčov je neúnosná. Konečne, po mnohých rokovaniach, sa to pohýna a táto dopravne vysoko zaťažená tranzitná križovatka sa bude upravovať. Dynamike cestnej dopravy v tejto časti Prešova však pomôžu aj výrazné úpravy ďalších križovatiek, “ uviedla primátorka Andrea Turčanová v súvislosti s odovzdaním staveniska rekonštrukcie križovatky ulíc Rusínska Významné rekonštrukcie zrýchlia dopravu v Prešovea Arm. gen. Ludvíka Svobodu, ktorú investorsky zastrešuje Slovenská správa ciest (SSC).

Na križovatke pri Lidli tak po jej úprave pribudne v smere z Rusínskej ulice druhý odbočovací pruh doľava, čo zdvojnásobí prejazd vozidiel v smere na ul. Arm. gen. Ludvíka Svobodu a zároveň zvýši plynulosť dopravy z centra mesta. Na Rusínskej ulici sa tiež odstráni problematické zúženie dvoch jazdných pruhov na jeden. V tejto fáze sa začne s realizáciou prípravných prác (príprava staveniska, prekládka sieti a pod.), pričom rekonštrukčné práce sa naplno rozbehnú v jarných mesiacoch budúceho roka.

Významné rekonštrukcie zrýchlia dopravu v Prešove - križovatka V nadväznosti na túto stavbu mesto Prešov pripravuje aj rekonštrukciu križovatky ulíc Arm. gen. Ludvíka Svobodu a Jurkovičová, kde je problematický hlavne výjazd z Jurkovičovej ulice, čoho dôsledkom sú časté kolízne situácie. Následne sa bude renovovať aj asfaltový povrch na ulici Arm. gen. Ludvíka Svobodu. V spolupráci s obcou Ľubotice je zasa pripravovaná úprava križovatky tejto ulice s ulicou Vihorlatská. Ide o projekty, ktoré chce mesto realizovať tiež na budúci rok.

Rok 2018 však bude na dopravné stavby v Prešove ešte bohatší – Slovenská správa ciest totiž začne ešte aj s výstavbou okružnej križovatky na Východnej ulici (pri OBI)

tolko od primatorky...
nerozumiem jednemu...ulica gen Svobodu bola opravena este za byvaleho primatora, stala asi 1 mil €, bratiskavskou firmou. A na tejto ulici sa daval aj novy povrch pred bytovkami pre auta.. Preco sa neopravuju aj sidliskove cesty, napr. preco ste dali ulici gen Svobodu prednost pred Justicnou a Federatov, ked uz robotnici upozornovali majitelov aut a chystali sa rano frezovat?
Dalsia pripomienka na Rusinsku . Preco po celej dlzke nevytvorite 4 pruhy? Kolko by stala farba na tejto sirokej ceste?
Preco krizovatka od Jurkovicovej? Vari preto, ze tam byva Kahanec?
Kedy date do poriadku sidliskove ulice na sekcove a nie len ulice poslanca Kahanca?
#67475
RE: vyznamne rekonstrukcie 67475
mbactros (ID: 52) | 3% Praktikant
mbactros | 30.11.2017 20:26
No to je tak, tie rekonstrukcie zastresuje investorsky SSC, tie ine ulicky musi investovat mesto... rozne cesty v meste rozny gazda, aj v zime sa musi clovek zamysliet, ked chce nadavat na neupravenu cestu, ci nadavat na mesto, kraj, NDS, atd...
#67480
najhoršie 67480
gorozlypes (ID: 909) | 9% Profesionál
gorozlypes | 1.12.2017 07:50
je, že z rekonštrukcie jarkovej, slovenskej, baštovej zase nič. toto je neuveriteľná hanba, širšie centrum tretieho najväčšieho mesta v krajine a cesty a chodníky sú v stave, ako keby boli po prechode frontu. turčanová, kužma a spol. čistý fail. slabota. po hagyarim ďalší omyl na pozícii primátora.
#67481
pre primatorku 67481
orol1 (ID: 3156) | 25% Profesionál
orol1 | 1.12.2017 08:46
mate zmapovane kazde volne miesto pre parkoviska, len preco nemate zmapovane najhorsie 30 rocne cesty na presovskych sidliskach? Kedy sa konecne opravia 30 rocne sidliskove dezolatne cesty?

Pridať diskusný príspevok môže len registrovaný a prihlásený používateľ.

#67483
RE: pre primatorku 67483
Hangari (ID: 287) | 16% Idol
Hangari | 1.12.2017 09:27
Kedi? No tha pri najbľižšich voľboch. Čiste virtualne - na predvoľebnich plagacikoch. A potim, tha ňit €-čka, eurofondi už ňebudu. Perspektiva, rucce dajaki centik do kasički - voliči a možno budze, ... .
#67488
67488
catania (ID: 4849) | -92% Začiatočník
catania | 4.12.2017 14:41
Zaujímalo by ma či po rekonštrukcia križovatky pri Lidli
budu mať kamiony prichadzajuce od MAX-u prikazany smer jazdy na Rusinsku a zákaz pokračovať ďalej po Arm. gen. Svobodu smerom ku Solivaru.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK