Pondelok, 13. máj 2024
Meniny má Servác | zajtra Bonifác
Diskusia k článku:

Rozhovor: Ján Čerkala, technický riaditeľ Pivovaru Šariš

Registrovaný a prihlásený užívateľ má možnosť jednotlivé príspevky hodnotiť.
Diskutujúci odoslaním príspevku potvrdzuje súhlas s Kódexom diskusie
strana 1 / 2
#20635
RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: 20635
Mizu Presovsky (ID: 100) | -14% Majster
Mizu Presovsky | 16.9.2011 16:52 | reakcia na: blackfire (16.9.2011 09:33)
Už asi nebudem reagvať, inak ho s totimi glupocinamiá nezastavým, len sa vytáča do väčšich glupocin.
#20608
RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: 20608
blackfire (ID: 43) | 2% Majster
blackfire | 16.9.2011 09:33 | reakcia na: jozo (16.9.2011 09:26)
Jožku už nedristaj OK.
#20603
RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: 20603
Mizu Presovsky (ID: 100) | -14% Majster
Mizu Presovsky | 16.9.2011 08:22 | reakcia na: jozo (15.9.2011 21:13)
Excistenčný strach a k tomu treba povedať, že strachu tu za komančov bolo kadejakých, ale aby mala väčšina existenčný, tak to tu zaviedli až novodobí demokrati.
Buď rád že si rád, lebo keby tam všetci odišli kde si teraz ty, tak by si možno Ty zostal bez roboty. A možno by si bol za hlupáka sám.
#20570
RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: 20570
Mizu Presovsky (ID: 100) | -14% Majster
Mizu Presovsky | 15.9.2011 20:40 | reakcia na: jozo (14.9.2011 22:23)
Asi máš zlý slovník o tom čo je medvedia služba. Na východe keby nebola, by boli mzdy ešte nižšie. Alebo by som to nazval medveďou službou pre zamestnancov, lebo tam smerujú mzdy podnikateľov, ale medveďou službou pre podnikateľov by som to nazval z toho dôvodu, že nemôžu ísť ešte nižšie...
Ale takto si to ty nemyslel... .
#20494
RE: RE: RE: 20494
Mizu Presovsky (ID: 100) | -14% Majster
Mizu Presovsky | 14.9.2011 20:30 | reakcia na: Char (14.9.2011 18:19)
Veď som tiež len podpichol s nadhľadom...
#20493
RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: 20493
Mizu Presovsky (ID: 100) | -14% Majster
Mizu Presovsky | 14.9.2011 20:29 | reakcia na: jozo (14.9.2011 12:22)
A ktože za to môže, veď sa snažili totí najčestnejší, najmúdrejši a najlepší modráci na východe ešte vybaviť minimálnejšiu minimálnu mzdu. Tiež nezbudovaním dialnic, a to mi pripadá ako naschvál, ak niekto zastavý výstavbu namiesto dodatočného jednania o cene.
Nuž a to či podnik môže alebo nemusí, je vec kapitalistickej filozofie: Prečo by mal platiť viac ak nemusí? Keď ti remeselník urobí nejakú robotu za polovicu, preplatíš ho dvojnásobne? Len tak aktívne? Už sa ľudia v pivovare niekedy ozvali o vyššiu mzdu. Nepočul som. A o štrajku už vôbec nie. Nakoniec väčšina podnikateľov a manažmentov drží svojich zamestnancov v presvedčení, že ich firmy sú na pokraji krachu. Tak predsa nezrujnujú jediný zdroj svojej obživy... .
#20487
RE: RE: 20487
Char (ID: 560) | -2% Majster
Char | 14.9.2011 18:19 | reakcia na: Mizu Presovsky (13.9.2011 23:28)
To bol pokus o nadhľad nad podstatu tejto diskusie. Je naozaj nutné, aby som to vysvetľoval?
#20466
RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: 20466
Mizu Presovsky (ID: 100) | -14% Majster
Mizu Presovsky | 13.9.2011 23:48 | reakcia na: jozo (12.9.2011 20:47)
Keď Ty si sa narodil, ja som v Prešove už asi býval. To ale nie je podstatné. Podstatné je to, že si s hanbou zložil pivo zo stola. Ja by som ho vypil. Pivo je len otázka zvyku, tak ako káva.
Že je to o zápase medzi východom a západom, to nevymysleli v Pivovare, to spôsobila hospodárska politika po prevrate a ako ty "hanblivý" východniarsky politici, ktorí sa vybodli na východ a potrebujú ho len pred voľbami.
Čiže podľa teba by mali zložiť zbrane a nechať sa tým Tvojim slovenským svetovým pivom prevalcovať aj na východe, kde sme na chuť tohoto piva ako tak navyknutí?
Čo tu riešiš, globalizáciu, kapitalizmus a či čo? Keby tu nebola lacná pracovná sila a tiež aj nová technológia, už by sa pivovar premenil na manipulačný sklad a pivo by sa varilo v Topolčanoch. To že majú ľudia platy ako majú je zasa len o politikoch a nie o kvalite piva, aj keď jedno s druhým súvisí, lebo od slabo plateného robotníka nemôže čakať kvalitný výkon ale len taký, aby ho nemali dôvod prepustiť.
Čo vlastne riešiš, ak si odišiel namiesto toho aby si bojoval za lepšie platy, tak nerieš pivo Šariš a popijej si v plzenkých hospodách zlatý český mok.
#20465
RE: 20465
Mizu Presovsky (ID: 100) | -14% Majster
Mizu Presovsky | 13.9.2011 23:28 | reakcia na: Char (12.9.2011 23:55)
Ako to súvisí s pivom a pivovarom?
#20418
20418
Char (ID: 560) | -2% Majster
Char | 12.9.2011 23:55
Dobre, a teraz by som si chcel prečítať, kto z vás má lepšie auto a prečo.
#20404
20404
igoe (ID: 2721) | 1% Praktikant
igoe | 12.9.2011 20:15
Ono na jednu stranu treba uznat ze saris odkedy ho prebrali africky investori siel do ... co na kvalite. Ale stale je to dobre pivko, ono je skoda ze ked tu vladne tak povediac vojna vychod.zapad a oni sa chcu presadit aj na zapade stavia na reklamu typu srdcom vychodniar co je sice fajn ale treba brat do uvahy ze tak ako napr:vychodniar si povie ved to blavak tak to plati aj naopak taze srdcom vychodniar je pekne ale skor ubera zakaznikou. Co sa tyka predaja samotneho chcelo by to trocha reklamy ved kolko je reklamy u nas v SK na kozel a kolko na saris. A co sa tyka toho vyvozu aspon do ciech ved uz by bolo na case. Ved ked poviem ze som vychodniar kazdy sa len na saris a ci donesiem.
#20403
RE: RE: RE: RE: RE: 20403
Mizu Presovsky (ID: 100) | -14% Majster
Mizu Presovsky | 12.9.2011 20:05 | reakcia na: blackfire (12.9.2011 11:46)
jj si mu to natrel... .
#20402
RE: RE: RE: RE: RE: RE: 20402
Mizu Presovsky (ID: 100) | -14% Majster
Mizu Presovsky | 12.9.2011 20:02 | reakcia na: jozo (12.9.2011 12:41)
Pozri sa na to takto. V Prešove som sa nenarodil, ale som sa doňho presťahoval. A nebolo to z Vyšnej Pisanej. Takže mňa asi ťažko môžeš obviňovať z toho, že by som sa nikde inde nepohol. Navyše na rozdiel od teba som bol na vojne a to v zahraničí, v Čechách - odtiaľ ten zvyk na Zubra. Pil som pivo aj v Holandsku aj v Nemecku a boli to pivá rôznych chutí a sily, na niektoré by som si vedel zvyknúť a niektoré som nemusel.
Tiež som si pochutnával na Krušoviciach, Velvete či top Českých pivách, nezvykol som si na Radegast. Pri tom bol vždy lepšie pivo ako niekdajší Šariš. Teraz sú možno zrovnateľné, lebo ani jedno si nevychutnám, ale keď som smädný si ho stiahnem na jeden ťah. Dokonca aj Birel, Nealko Zlatý Bažant či Clausthaler ak šoférujem.
Študentské roky som strávil na Jubilejnom - teraz si hovorí a vlastne z neho aj vzniklo Stein. Tu som ho ešte nepil, lebo ako Jubilejné som ho pil iba proti smädu a na náladu. Vlastne som ho tu ani nevidel. Nemyslím si pri tom, že by nejaký Blavák rozprával o Pive Stein tak ako ty o Šariši.
Tvoj postoj mi však pripadá ako postoj niekoho, kto padne na zadok pred všetkým čo je o niečo drahšie a hlavne ďalej ako 100 km od jeho dediny. Nakoniec takýto sú mnohí politici z východu, teraz už zarvaní Blaváci.
#20387
RE: RE: RE: RE: 20387
blackfire (ID: 43) | 2% Majster
blackfire | 12.9.2011 11:46 | reakcia na: jozo (12.9.2011 11:23)
Ja len k tým súťažiam:

Pilsner Urquell - Zlatá medaile Mezinárodního institutu pro výběr kvalitních výrobků (Monde selection).

Prémiový světlý ležák Budweiser Budvar byl v celosvětové soutěži pro hodnocení kvality výrobků Monde Selection oceněn prestižní cenou Grand Gold za mimořádně vysokou kvalitu. Budweiser Budvar si tuto kvalitu udržuje dlouhodobě: od roku 1987 získal v Monde Selection již šest zlatých medailí. Tmavý ležák Budweiser Budvar a světlý ležák Pardál Echt navíc obdržely v letošním ročníku další dvě zlaté medaile.
Hodnocení výrobků provádí již 49 let belgický International Institute for Quality Selections. Soutěž patří mezi největší na světě: letos bylo do soutěže přihlášeno 2451 výrobků od 836 výrobců z 83 zemí. V kategorii piva bylo testováno 274 vzorků z 98 pivovarů v 64 zemích.

Heineken - so svojimi pivami sa súťaže pravidelne zúčastňuje

Heineken Hungaria Sörgyarak Nyrt. Soproni Kinizsi Beer

Heineken Romania S. A. Golden Bräu Original
#20382
RE: RE: 20382
Mizu Presovsky (ID: 100) | -14% Majster
Mizu Presovsky | 12.9.2011 10:54 | reakcia na: jozo (11.9.2011 12:36)
Mne Šariš tiež chuťovo nevyhovoval a ani teraz ho nemusím. Iné je to so Smädným mníchom. Ten mi celkom vyhovuje. Šariš mi chutil ak išlo o export do CCCP. Ten ale bol doma vzácny.
Neporovnávaj Škodovku s Mitsubishi, lebo na Škodovke sa jazdí viac. Tak aj Šariš od zavedenia nových technológií je pitný. Pivo je o návyku a na Šariš sú tu ľudia zvyklí. Ja si na základe zvyku rád dám Zubra. Dakedy mi chutil Topvar a samozrejme Zlatý Bažant. ZB býval ale dakedy sladší ako teraz. A vôbec máme síce nové technológie, ale globyalizácia pomaly babre aj do pív, pomaly budú všetky miešané z rovnakých koncentrátov a tak rozdiel bude len vo vode. Tú máme vraj v Šariši dobrú. Takže pivá budú zachvíľu na jedno kopyto. Veď aj Kelt už nie je ten čo na začiatku.
#20379
RE: RE: 20379
Oropher (ID: 115) | 3% Pokročilý
Oropher | 12.9.2011 08:56 | reakcia na: jozo (11.9.2011 12:36)
Dakujem.. pondelkove rana sice neznasam, ale tak schuti som sa na Tvojom prispevku zasmial, ze mam hned lepsiu naladu :)
#20378
RE: RE: 20378
fleš (ID: 594) | 3% Profesionál
fleš | 11.9.2011 20:56 | reakcia na: jozo (11.9.2011 12:36)
Mne chutna Slovenske pivo --> Saris 12
a zahranicne --> Guiness
skusal som aj bulmers ale to je jak jabcak vino :) len sumi a kludne na ex mozes vypit :)
#20376
RE: RE: RE: RE: 20376
akoze (ID: 152) | 3% Pokročilý
akoze | 11.9.2011 17:24 | reakcia na: jozo (11.9.2011 15:00)
A pověztě Kefalín, čo si predstavujete pod takým pojmom rubsak.
#20371
RE: RE: 20371
vetroplach (ID: 2735) | 0% Začiatočník
vetroplach | 11.9.2011 13:31 | reakcia na: jozo (11.9.2011 12:36)
Co k tomu dodat? Zbytocne...
Asi len tolko: http://pis.sk/clanok/8623/slovenska_znacka_sari...

A zaujimalo by ma, kolko takychto oceneni ma "svetove pivo"...

...dristat nezmysly, to je take slovenske... ;)
#20358
RE: RE: 20358
monte (ID: 80) | 2% Profesionál
monte | 11.9.2011 07:45 | reakcia na: monte (11.9.2011 07:40)
a v baroch, uch to je sila, pivo z automatu čapované, jednoducho barmanka postaví pohár pod "pipu" a stistne gombičku, pivo nadavkovane za pár sekúnd, zaplať ca 5€ a pi. Bluéééé. Vždy, ked som ako malú pozornosť z domu doviezol pivo, naše samozrejme, nielen že som ho podaroval ale aj priamo "načapoval" poprípade vysvetlil ako si ho naliať do pohára. A vždy bola odozva že fantastic!

Pridať diskusný príspevok môže len registrovaný a prihlásený používateľ.

Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK