Nedeľa, 05. máj 2024
Meniny má Lesana, Lesia | zajtra Hermína
udalosť sa už konala

Cestovateľské kino: Černobyl

Rádioaktívny mrak, ktorý vystrašil Európu. Aj takto si spomínajú ľudia na udalosti spred viac ako troch dekád, kedy sa z čulého a moderného ukrajinského mesta stal celosvetový strašiak. Vydajte sa na cestu do Černobyľu, ktorý sa po jadrovej havárii zmenil z pýchy sovietskeho zriadenia na mesto duchov. Večer sa budeme rozprávať o míľniku novodobej histórie, ale aj živote v tejto oblasti pred a po katastrofe. Príďte si vypočuť (rádio)aktívne zážitky Martina Dubeňa, ktorý černobyľskú oblasť navštívil veľakrát. Zdieľať s nami bude nielen fotografie, zážitky, reálny život domorodcov, ale vysvetlí aj mýty, ktoré o Černobyle, Pripjati, atómovej elektrárni a vyľudnenej zóne kolujú.


Martin Dubeň
je výkonný reaktor cestovky CHERNOBYLwel.come. Dušou cestovateľ, ktorý sa snaží objavovať atypické miesta. A tak sa dostal do Černobyľu. Vlani sa rozhodol pre zmenu práce a odvtedy pomáha šíriť černobyľské posolstvo. “Kto nezažil, len ťažko pochopí. Osobne sa považujem za veľmi aktívneho cestovateľa-objaviteľa, ktorému je ľúto, ak počas mesiaca nenavštívi aspoň jednu cudziu krajinu. Ideálne takú, v ktorej ešte nebol, ” hovorí Martin.


FB event: https://www.facebook.com/events/1758290120943803/
Vstupenky: bit.ly/Cernobyl1402


Viac:
https://pis.sk/clanok/17694/pre_tych_co_zaujima_historia-_katastrofy-_adrenalin_aj_objavovanie-_cestovatelske_kino_smeruje_do_cernobylu.html

Pridal: Redakcia PIS
774

Kino SCALA

Sídlo (adresa):
Masarykova 7, 080 01 Prešov
Telefón:
051/77 237 41-2
Mobil:
0905 496 721
E-mail:
WEB:
http://www.pkopresov.sk
Facebook:
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK