Nedeľa, 28. apríl 2024
Meniny má Jarmila | zajtra Lea

Archív článkov

  • Mesto Prešov vyhlásilo súťaž na výtvarné dielo pre laureátov Ceny mesta Prešov. Víťazný návrh nahradí doterajšie výtvarné dielo, ktorému dal podobu sklenenej plakety s erbom mesta výtvarník Ľubomír Guman.
  • Kapela Temple predstavujeme mladú krv prešovskej hudobnej scény. Táto metalová formácia vznikla na „hornom“ gymnáziu (na Konštantínovej ulici) a predstavila sa na niekoľkých ročníkoch súťažnej prehliadky Prešovský študentský Liverpool.
    9.2.2008
    Autor: Michal Frank
    0
  • Manželka prezidenta SR Silvia Gašparovičová dnes slávnostne prestrihla pásku na novozriadenej jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS) Kliniky gynekológie a pôrodníctva Fakultnej nemocnice s poliklinikou Jána Adama Reimana v Prešove.
  • Mesto Prešov presne pred rokom uzavrelo dohodu s Prešovským samosprávnym krajom o prevádzkovaní školského bazéna na SOU elektrotechnickom na ulici Ľ. Podjavorinskej v Prešove. Od začiatku však išlo iba o provizórne riešenie problému neexistujúceho krytého bazéna v meste.
    8.2.2008
    Autor: Michal Kaliňák
    0
  • V Prešove máme vynovenú železničnú stanicu. Snáď aj slušne a funkčne elektronicky vybavenú. Vo vestibule sa nachádzajú prehľadné informačné tabule a LCD panely s neustále sa meniacou ponukou vysoko a bezkonkurenčne kvalitných služieb Železničnej spoločnosti Slovensko. Treba nám to všetko?
    8.2.2008
    0
  • Ostražitosť a všímavosť jedného z občanov pomohla dolapiť dvojicu zlodejov, ktorí lúpili v jednom z prešovských rodinných domov. Svoje podozrenie, že u susedov dochádza k vlámaniu, totiž anonymný občan nahlásil na polícii, čím pomohol pri zadržaní dvoch podozrivých osôb.
  •  Televízna relácia Magazín PSK mapuje dianie v Prešovskom kraji z pohľadu krajskej samosprávy.
  • V predohrávanom zápase 9. kola II. fázy volejbalovej extraligy, v skupine o 1. – 6. miesto, sa v priamom súboji o druhú priečku zrodila po nesmierne dramatickom a vyrovnanom priebehu tesná prehra domáceho VK PU s bratislavskými policajtmi 2:3 na sety.
    7.2.2008
    0
  • Hádzanári Tatrana Prešov po víťazstve v Slovenskom pohári úspešne vstúpili aj do tohtoročných bojov v slovenskej extraligy, keď v predohrávanom zápase 3. kola nadstavbovej A-skupiny, zvíťazili v Považskej Bystrici o osem gólov 32:24 (16:14).
    7.2.2008
    0
  • Na výstavbu gigantického objektu Arkadia Shopping Park na Sekčove už má investičná firma pozemky, ktoré kúpila od súkromného sektora. Nové obchodno-relaxačné centrum vyrastie na ploche 70-tisíc metrov štvorcových na frekventovanej spojnici centra Prešova a najväčšieho sídliska Sekčov po obidvoch stranách Rusínskej cesty.
  • Testovania deviatakov v Prešovskom kraji sa malo dnes zúčastniť 10 114 žiakov. Koľko ich skutočne prišlo písať Testovanie 9, známe z predošlých rokov ako Monitoring 9, bude známe až po odovzdaní záverečných protokolov.
  • Ilustračné foto
    Zdá sa, že plodné diskusie, ktoré sa vedú na stránkach www.pis.sk, neostávajú u kompetentných bez povšimnutia. Tých zaujali aj príspevky týkajúce sa dopravnej situácie v meste a ako informovala prešovská radnica, podnetmi z diskusie sa bude zaoberať špeciálne vytvorený pracovný tím.
  • Brutálnym spôsobom z doposiaľ nezistených príčin zaútočila včera v noci 21-ročná žena z Chminianskych Jakubovian na dvojicu mužov. Bez zjavného dôvodu ich pobodala kuchynským nožom.
  • René Pucher, ktorý v decembri minulého roku podpísal s prešovskou radnicou zmluvu o prenajatí hokejového štadióna, plánuje na tretí júlový týždeň zorganizovať v Prešove letný hokejový kemp pre žiakov základných škôl.
    5.2.2008
    Autor: Michal Kaliňák
    0
  • Víťazom ankety sa stal kulturista Andrej Hlinka
    Kulturista Andrej Hlinka zo Starej Ľubovne sa stal celkovým víťazom 5. ročníka ankety o najúspešnejších športovcov a športové kolektívy Prešovského samosprávneho kraja za rok 2007, ktorej výsledky boli slávnostne vyhlásené včera podvečer v historickej sále Divadla Jonáša Záborského. V rámci ankety bolo premiérovo udelené aj ocenenie, o ktorom rozhodli v internetovom hlasovaní čitatelia nášho portálu www.pis.sk.
    5.2.2008
    0
  • Za účasti 67 tímov zo šiestich krajín - Česka, Poľska, Ukrajiny, Maďarska, Lotyšska a domáceho Slovenska sa od piatku do nedele uskutočnil v Prešove v poradí už 6. ročník halového medzinárodného turnaja Umbro 4 Sport Cup 2008. Najlepšie si na ňom napokon počínali zástupcovia košického futbalu.
    4.2.2008
    0
  • Štvormiliónovej "sekere" v mestskom rozpočte sa poslancom podarilo predísť. Schválením všeobecne záväzného nariadenia (VZN) o státí, parkovaní a odťahovaní vozidiel na území mesta Prešov na svojom minulotýždňovom zasadnutí totiž opäť umožnili vyberať peniaze za parkovanie motorových vozidiel, ktoré v januári nemalo oporu v zákone a tak vodiči mohli v meste parkovať zadarmo.
  • Prešovčania už čoskoro budú môcť nakupovať v novom obchodnom centre Euro MAX, ktoré vyrastá na Sekčove medzi Hypernovou a Billou.
    4.2.2008
    0
  • Volejbalisti VK PU Prešov si pripísali v podarí svoje tretie víťazstvo v druhej fáze najvyššej volejbalovej súťaže, keď v zápase 6. kola skupiny o 1. -6. miesto porazili Púchov 3:1 na sety. Vďaka lepšiemu pomeru setov patrí zverencom trénera Jozefa Brédu v tabuľke aktuálne 2. miesto.
    3.2.2008
    0
  • Dopravná nehoda, ku ktorej došlo dnes ráno na Sabinovskej ulici v Prešove, si vyžiadala jeden ľudský život a jedného ťažko zraneného.
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK