Streda, 01. máj 2024
Meniny má Sviatok práce | zajtra Žigmund

Archív článkov

  • Na klinike ortopédie Fakultnej nemocnice s poliklinikou J. A. Reimana v Prešove začali dnes s pravidelnou operatívou za pomoci navigačného systému, ktorý umožňuje presnejšie výmeny bedrových a kolenných kĺbov ako doteraz.
  • Policajti v Prešovskom kraji realizovali včera dve akcie. Predpoludním to bola pátracia akcia a poobede až do večerných hodín dopravná akcia.
  • Dvojica študentov odboru výtvarná výchova na Filozofickej fakulte Prešovskej univerzity v Prešove Martin Stolárik a Martin Grega sa dnes predstavia v galérii Átrium svojou tvorbou moderného umenia.
  • Pred dvoma týždňami sme na našom portáli informovali, že hádzanársky klub Tatran Prešov uzavrel predbežnú dohodu s reprezentačným pivotom Petrom Dudášom z ŠKP Bratislava, ktorý by sa od leta mal stať jeho hráčom. Uzavretá dohoda naďalej platí, ale s tým rozdielom, že 23-ročný hráč sa v zelenobielom drese objaví už od zajtra. Okrem neho sa do Tatrana po štyroch rokoch vracia aj jeho bývalý tréner Martin Lipták.
    28.2.2007
    0
  • Prvé rokovanie má za sebou Mestská rada (MsR) v Prešove, ktorá bude mať v novom volebnom období 10 členov. Keďže poslanecký klub KDH, SDKÚ-DS ale svoje miesta zatiaľ neobsadil, na úvodnom rokovaní sa stretla iba šestica poslancov – Milan Berdis, Ivan Benko, Mária Kusendová, Anton Bidovský (všetci z klubu SMER-SD, ĽS-HZDS, SNS, SF), Jozef Baláži a Katarína Ďurčanská (obaja Klub kresťanských demokratov a nezávislých).
  • Policajtom z Obvodného oddelenia v Kapušanoch sa podarilo objasnili desať prípadov sériových krádeží vlámaním do rodinných domov, základnej školy, obecného úradu a iných objektov v obci Chmeľov v okrese Prešov.
  • Dnes na území Slovenska prebieha rozsiahla dopravno-bezpečnostná akcia zameraná na odhaľovanie závažných priestupkov proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky.
  • Ahojte! Ako som sľúbila, budem ďalej blogovať a komentovať veci, čo sa dejú Prešove. Aj ma to celkom začína baviť. Takže po týždni som tu znova.
    28.2.2007
    0
  • Za škandál považuje primátor Prešova Pavel Hagyari hospodárenie v školských jedálňach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Podľa predbežných zistení nového vedenia mesta pri objeme nákupu vo výške 28,3 mil. Sk na rok, si niektoré dodávateľské firmy účtovali o 80 – 100% priemerného nákupu viac.
  • Knižnica P. O. Hviezdoslava v Prešove a dvojjazyčný magazín Moje mesto Prešov – My City Prešov v spolupráci s prešovskou radnicou vyhlásili dnes 1. ročník súťaže pre širokú verejnosť pod názvom Moje mesto Prešov 2007.
  • Na Obchodnej akadémii v Prešove si môžu dnes popoludní o 17:00 dať preveriť svoje IQ všetci záujemcovia nad 14 rokov.
  • V súčasnosti (od 23. februára 2007) odbor životného prostredia MsÚ v Prešove „upravuje“ verejnú zeleň. Deje sa to tak, že oprávnení úradníci, vybavení všemocnými pečiatkami, objednajú u príslušnej firmy orezávanie konárov, prípadne skrátenie stromov, prípadne oboje. Potom na určené miesto príde s výsuvnou plošinou a odvozným kontejnerom pracovná čata, ktorej poslaním je zmeniť mestskú zeleň, kus prírody v meste, na „životné prostredie“.
    27.2.2007
    0
  • Týždeň jarných prázdnin využila samospráva vo Veľkom Šariši na zariaďovanie práve dokončenej základnej školy pre rómske deti neďaleko nových bytov nižšieho štandardu.
  • Po včerajšom razantnom vstupe prešovských hokejistov do štvrťfinálovej play-off série 1. hokejovej ligy proti Topoľčanom (9:3) to dnes na prešovskom zimáku bola v 2. zápase série hranej na štyri víťazstvá „iná pesnička“.
    26.2.2007
    0
  • Na Úrade Prešovského samosprávneho kraja sa dnes popoludní rokovalo o cestnej sieti v meste Prešov a jeho okolí. „Hovorili sme o nadradenej cestnej sieti – diaľniciach a rýchlostných komunikáciách v dotyku s mestom, prešli sme štátne cesty 1. triedy a cesty 2. a 3. triedy v správe regionálnej samosprávy, “ zhodnotil predseda PSK Peter Chudík.
  • Školy z Pardubického kraja v Čechách sa budú zúčastňovať na súťažných projektoch Mladý remeselník, Euro cup a Módna línia v Prešove, ktoré organizujú stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Prešovského samosprávneho kraja (PSK)
  • V 16. kole 1. košickej hokejbalovej ligy sa hokejbalisti HNI 73 Atak Prešov stretli so susedmi v tabuľke mužstvom United Košice. Zápas bol považovaný za šláger kola, no herne to tak nebolo. Atak v posledných zápasoch strašne veľa gólov inkasuje a strelecky mu tak nesype, ako v minulom roku. Zdá sa, že je v kríze, keď ani jeho hra nie je to, načo boli všetci zvyknutí.
    26.2.2007
    0
  • Náčelník MsP Ján Andrejko má v pĺáne vytvoriť z monitorovacieho pracoviska chránenú dielňu
    Ako sme už na našom portáli informovali, Mestská polícia (MsP) v Prešove má v pláne rozšíriť súčasný desaťkamerový monitorovací systém mesta. Po vzore iných miest by pritom do jeho prevádzkovania chcela zapojiť aj postihnutých občanov.
  • Festival kresleného humoru na tému pivo Zlatý súdok 2007 sa dostáva do svojho 13. ročníka. V priestoroch Šarišskej galérie v Prešove dnes zasadla medzinárodná porota, aby rozhodla o jeho víťazoch.
  • Matica slovenská v súvislosti s kandidatúrou mesta Martin na titul Európske hlavné mesto kultúry 2013 podľa svojho stanoviska „podporuje všetky iniciatívy mesta Martin stať sa Európskym hlavným mestom kultúry 2013, práve v roku 150. výročia založenia Matice slovenskej“.
    26.2.2007
    Autor: Michal Kaliňák
    0
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK