Piatok, 26. apríl 2024
Meniny má Jaroslava | zajtra Jaroslav

Samospráva

  • (vs) - Dnes popoludní sa zíde na svoje pravidelné zasadanie októbrová Mestská rada v Prešove. Radní prerokujú o. i. návrhy Všeobecne záväzného nariadenia mesta Prešov, ktorým sa určujú niektoré podmienky užívania bytových domov na území mesta a prevádzkovania detských jaslí a Slniečka - domova sociálnych služieb pre deti, ako aj informatívnu správu o plnení úloh mesta v oblasti ochrany spotrebiteľa - VZN mesta Prešov č. 81/1998 a VZN mesta Prešov o prevádzkovom čase obchodnej a podnikateľskej činnosti.
    13.10.2003
    0
  • Primátor v Rzeszówe Primátor mesta Ing. Milan Benč sa zúčastnil dvojdňovej návštevy poľského Rzeszówa, kde bol na seminári o spolupráci štatistických úradov na území Karpatského regiónu.
    11.10.2003
    0
  • 23. septembra rozhodovali členovia Správnej rady Komunitnej nadácie Prešov o finančnej podpore pre projekty predložené v štvrtom tohtoročnom grantovom kole. Z celkového počtu 18 projektov sa rozhodli udeliť podporu pre 11 z nich v celkovej výške 105 000.- Sk.
    7.10.2003
    0
  • Spevák Richard Müller vypredal Mestskú halu. Tento fakt hovorí za všetko. V Prešove vystúpil po viac než troch rokoch, sprevádzal ho band „domáceho“ hudobníka Ivana Táslera.
    2.10.2003
    0
  • Prvý zástupca primátora mesta Ing. Stanislav Kahanec informoval na pravidelnom brífingu na radnici novinárov najmä o záveroch z rokovania Prezídia Únie miest Slovenska, ktoré sa v minulých dňoch zišlo v Nitre, a o kontrolnom dni na výstavbe telocvične ZŠ na Važeckej ulici v Prešove.
    8.9.2003
    0
  • V súvislosti s prechodom kompetencií zo štátnej správy na samosprávu prešla od 1. augusta t. r. na mesto Prešov týkajúca sa vydávania rybárskych lístkov (novela zákona o rybárstve č. 246/2003 Z. z.), teda z okresného úradu na Mestský úrad v Prešove, konkrétne na odbor podnikateľskej činnosti a životného prostredia,ktorý je v novej budove MsÚ na Jarkovej (4. poschodie, číslo dverí 507).
    5.9.2003
    0
  • O výsledkoch rokovania Mestskej rady v Prešove, ktorá sa zišla v pondelok popoludní na svojom ôsmom (augustovom) riadnom zasadaní v tomto roku, informovali včera novinárov na pravidelnom brífingu jej členovia PhDr. Ivan Benko (HZDS, SDĽ), JUDr. Katarína Ďurčanská (KDH) a Ing. Štefan Vaško (ANO, DS, SDKÚ, SMER), ako aj zástupca prednostu mestského úradu Ing. Marián Eliáš.
    22.8.2003
    0
  • Pred ukončením svojej diplomatickej misie na Slovensku navštívil radnicu (18. júna) mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec Belgického kráľovstva Francois del Marmol, kde ho prijal primátor mesta Milan Benč.
    1.8.2003
    0
  • Odbor vnútornej správy MsÚ v Prešove integruje tri referáty so svojimi pracoviskami, a to matričný úrad, referát vnútorných vecí a organizačný referát. O činnosti, úlohách, ale aj o poskytovaní služieb občanom na tomto odbore sme sa porozprávali jeho vedúcim Mgr. Jozefom Smetanom.
    1.8.2003
    0
  • (Finančná, plánovacia a správy mestských organizácií) Mestské zastupiteľstvo v Prešove na svojom I. ustanovujúcom zasadnutí po voľbách rozhodlo o zriadení ôsmich stálych komisií, ktoré pôsobia ako poradný, iniciatívny a kontrolný orgán a pomáhajú mestskému parlamentu plniť jeho úlohy.
    1.8.2003
    0
  • V pondelok 21. júla zasadalo V. riadne prešovské Mestské zastupiteľstvo, ktoré otvoril v novej zasadačke MsÚ primátor <i>Ing. Milan Benč.</i>
    23.7.2003
    0
  • Na programe stretnutia primátorov miest Prešova, Sabinova, Veľkého Šariša, Lipian a Starej Ľubovne, ktorého hostiteľom bol prešovský primátor <b>Ing. Milan Benč</b>, v rámci Združenia Torysa, bol súčasný stav projektu Toryská cyklomagistrála a ďalší postup pri realizácii tejto významnej stavby.
    11.7.2003
    0
  • Primátor mesta Prešov <i>Ing. Milan Benč</i> zvoláva na <b>pondelok 21. júla zasadnutie Mestského zastupiteľstva</b>. Zasadnutie sa začne o <b>13. 00 hod. v zasadačke MsÚ na Jarkovej č. 24.
    10.7.2003
    0
  • Na pravidelnom brífingu dnes zástupcovia primátora <b>Ing. Stanislav Kahanec</b>, <b> PhDr. Milan Laca</b>, poslanec <b>Ing. Štefan Vaško</b> a prednosta MsÚ <b>Ing. Ján Dobrovič</b> informovali novinárov o výsledkoch rokovania Mestskej rady.
    8.7.2003
    0
  • Od začiatku tohto roka, v rámci prechodu niektorých kompetencií z orgánov štátnej správy na obce, prešla na naše mesto pôsobnosť stavebného úradu z okresného úradu. Mesto Prešov tak na základe § 117 zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku je príslušným stavebným úradom pre povoľovanie stavieb na katastrálnych územiach Prešov, Nižná Šebastová, Solivar a Šalgovík. Bližšie o činnosti stavebného úradu už hovoríme s jeho vedúcim Ing. Mariánom Harčaríkom, ktorý nám na úvod povedal:
    8.7.2003
    0
  • Prešovský denník KORZÁR prináša už zajtra - v utorok 8. júla 2003 - samostatnú podrobnú farebnú prílohu o letných kúpaliskách a rekreačných vodných plochách na celom východnom Slovensku. Nájdete v nej plnohodnotné informácie o tom, kde stráviť horúce dni (trvanie sezóny, prevádzkové časy, vstupné a zľavy, charakteristiky bazénov a vodných plôch, možnosti doplnkových športov, podmienky na opaľovanie, komfort pobytu, služby, možnosti občerstvenia, ubytovanie, doprava, hodnotenie...). A ako sú na tom prešovské kúpaliská?
    7.7.2003
    Autor: Michal Frank
    0
  • <b>Trojdňová óda</b> Za účasti delegácií z ôsmich partnerských miest (predstavitelia amerického Pittsburghu sa ospravedlnili) bola počas troch dní (5. - 7. júna) metropola Šariša dejiskom osláv 550. výročia udelenia prvého erbu mestu Prešov a tradičného, už 4 ročníka Prešovského trojičného jarmoku a festivalu skupín historického šermu. Zahraničné delegácie viedli: Brugherio (Taliansko) - primátor Carlo Cifronti, Keratsini (Grécko) - primátor Dimitris Sarafoglou, La Courneuve (Francúzsko) - primátor Gilles Poux, Mukačevo (Ukrajina) - zástupca primátora Lendel Zoltán, Nowy Sacz (Poľsko) - primátor Józef A. Wiktor, Nyíregyháza (Maďarsko) - zástupca primátorky Daniel Mikó, Praha 10 (Česká republika) - starosta Milan Richter, Remscheid (Nemecko) - zástupca primátora Wolfgang Sause.
    1.7.2003
    0
  • Dnes sa zíde v Zrkadlovej sieni Primaciálneho paláca v Bratislave XIII. snem Únie miest Slovenska (ÚMS), na ktorom sa za mesto Prešov aktívne zúčastní prvý zástupca primátora Ing. Stanislav Kahanec. Snem, ktorý sa schádza po roku, zhodnotí predchádzajúce obdobie, ale aj celé obdobie do nástupcu súčasnej vlády SR a komunálnych volieb v roku 2002.
    20.6.2003
    0
  • Ide o nový projekt putovnej prehliadky českých a slovenských filmov, ktorý po prvýkrát tohto roku prichádza aj na Slovensko. Projekcie sa uskutočnia v Záhrade umenia z premietacieho autobusu vždy po 21.00h.
    19.6.2003
    0
  • Vo štvrtok 19. júna 2003 organizuje Komunitná nadácia Prešov pre svojich darcov už piaty ročník ďakovného Benefičného večera KNP. Večer sa uskutoční v letnej záhrade reštaurácie Floriáanka na Baštovej ulici v Prešove. Benefičný večer je stretnutie darcov KNP v príjemnej atmosfére s kultúrnym programom, kde im všetkým môžeme poďakovať za podporu a prezentovať výsledky práce počas posledného roka. Najväčší podporovatelia KNP budú verejne ocenení.
    18.6.2003
    0
Inzercia
Reality: Dám do prenájmu
Reality: Dám do prenájmu
Kancelárske priestory

Prenajmeme kancelárske priestory na Plzenskej ulici č. 2 v Prešove. Výhodný nájom a internet v cene.

0905324336 | | cena: dohodou
Používaním týchto stránok súhlasíte s používaním súborov cookies, ktoré slúžia na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti.
OK